De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine

Richard de Hoop

Richard is een, internationaal veelgevraagde spreker omdat hij een betrokken, levendige, energieke, realistische optimist is. Als een echte “spelende mens” gebruikt hij muziek als metafoor en inspiratiebron om zijn boodschap nog beter te laten klinken. Als entert®ainer is hij sinds 1995 actief en schrijft en spreekt hij op een unieke wijze over thema’s.

Richard de Hoop is al op jonge leeftijd gegrepen door de kracht van het woord en de kracht van muziek. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat juist de combinatie van deze beide zijn optreden tot een unieke ervaring maakt. Hij neemt jullie mee in de wereld van instrumenten die zich gemakkelijk laten vergelijken met karakters van mensen. Bespeel jij de praktische bas of de enthousiaste trompet? Hoe laat ik al die verschillende instrumenten (lees karakters) met elkaar samenwerken. Hoe klinkt de melodie van jullie samenwerking? Inspirerend of meer Chopin’s dodenmars! Ben je omringt door vrolijke noten, zachte noten, voetnoten of valse noten? Samen gaan we op zoek naar samenspel dat klinkt als een klok!

Hij is de eerste Nederlandse spreker met het SBH Professional Speaker certificaat. (MBA voor sprekers aan Steinbeis Hochschule Berlijn). In 2011 heeft hij als gelukscoach meegewerkt aan het televisieprogramma “Der Glücksreport” op ProSieben en is sindsdien een veelgevraagd spreker bij onze oosterburen. In 2014 heeft hij als 2de Nederlander (na Robert Benninga) de internationaal erkende sprekerstitel CSP (Certified Speaking Professional) weten te behalen. Regelmatig wordt Richard gevraagd om als gastdocent te spreken aan diverse hogescholen in Nederland.

Er zijn weinig sprekers die zingen en er zijn weinig zangers die spreken. Richard de Hoop doet beide, met passie!

Aanmelden
Lees meer over Milo Berlijn, Annemarieke Driessen, de locatie de Speeldoos of Festival van de Gastvrijheid