Uitblinkers 36 is begin december verspreid in Nederland. Met verhalen uit de wereld van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg.
Een selectie:
Vanaf pagina 6 vertellen twee consultants hoe zij aankijken tegen de rol van de robot in de zorg. Ook de robotkeuken komt aan bod. Eenheidsworst? Juist niet, want met deze keuken bereid je in een uur 900 maaltijden, die stuk voor stuk passen in de smaak en het ziektebeeld van de patienten. Waar of niet waar?
Extra veel eiwitten zijn een must voor mensen die herstellen. Maar hoe krijg je ze naar binnen? Tijdens het event Verrassen en Verleiden kregen deelnemers antwoorden. Zie het verslag vanaf pagina 12.
De zorg wordt persoonlijker, duurzamer, technischer en gastvrijer. Vpooruitbliok op het zorgsymposium op de Horecava op 13 januari.
Vanaf pagina 24 een serie interviews met een teamleder en drie medewerkers eten en drinken van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Over patiёnten die tranen in de ogen krijgen als ze horen dat hun tijd in het ziekenhuis erop zit.
Bijzonder verhaal over een rolstoel-chef die kookt voor alleenstaanden. Trouwe lezers van Uitblinkers weten dat dat maar één iemand kan zijn; Ruud van Brussel, voormalig chef in de zorg en de horeca. Hij doet weer van zich spreken.
Zie ook de digitale versie van Uitblinkers 36.

