De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine

‘Spierversterkers’ voor ouderen

Eiwitten in opmars

Ouderen gebruiken steeds vaker ‘spierversterkers’ in de vorm van extra eiwitten. Vooral verzwakte ouderen en mensen die herstellen nemen extra eiwitten tot zich, zo blijkt uit een special in het magazine Uitblinkers van Wijgastvrij. Deze verschijnt dinsdag 28 mei.

In de special wordt aandacht gevraagd voor nieuwe eiwitrijke producten. Verschillende fabrikanten spelen hiermee in op de toegenomen vraag.

Meerdere eetmomenten
Uit onderzoek is gebleken dat meerdere eetmomenten leiden tot een betere opname van voeding en dus ook van eiwitten. Zeker als dit gecombineerd wordt met bewegen, zo meldt Uitblinkers. ‘Vooral voor ouderen is dat belangrijk.’    

Ziekenhuizen
Deze feiten hebben de zorg aan het denken gezet. Enkele ziekenhuizen zijn van start gegaan met het aanbieden van zes eetmomenten per dag. In de ouderenzorg experimenteren ze ermee.

Vijf soepen
Unilever Food Solutions introduceerde vijf met eiwit verrijkte soepen, zo wordt gemeld. Per soep is een mix van eiwitten toegevoegd. Ook Fano, Arla, Kommers Culinair en Nestlé Health Science brengen eiwitrijke producten op de markt.