Aspergediner op de Noordzee. Locatie: restaurant Zilt op de Scheveningse Pier. Een verfijnd vijfgangendiner van Chef Aymen Ibrahim en zijn team. Georganiseerd door WijGastvrij, Gastronomisch Gilde sociëteit Zuid-Holland en Allround Cooking Platform.
De ruim 80 gasten dineerden op maandag 27 mei boven de golven. Dat maken de meesten niet vaak mee, nooit eigenlijk. En tussen de gangen door kon je huiveren in het reuzenrad om zo de Noordzee, Scheveningen en omliggende plaatsen vanuit de hoogte te aanschouwen.
Het rondje reuzenrad bracht enige opwinding teweeg. Een enkeling had last van hoogtevrees, een vrouw liet weten bijna over te moeten geven. Het liep af met een sisser.
Chef Aymen Ibrahim en zijn team kregen na afloop de handen op elkaar voor het diner dat ze bereidden. En voor de bijpassende wijnen.
Vegan ganzenlever
Evenals de voorgaande edities van het aspergediner werd ook deze gesponsord. De Vegetarische Slager was een van de sponsoren en zo kon het gebeuren dat vegan ganzenlever en vegetarische ham deel uitmaakte van het menu. Tot genoegen van de gasten.
Naast de Vegetarische Slager werd het diner gesponsord door Pain de Mer, Seafood Centre, Wine & Spirits, Hanos en Van der Mey Quality Food & Vegetables.
Het menu
Hapje – kaas asperge bal
Mini cocktail – asperge gin tonic
Amuse – mini oester/ parels van witte en groene asperges/ bronzen venkel
Roeleaux van paarse asperge/ vegan ganzenlever/ krokantjes van asperge/ gezouten karamel/ brioche/ fijne sla/ cress
Asperge velouté
Mini flamande 3.0 – kwartel bal/ gezouten merinque/ vegetarische ham amamdine/ hollandaise/ peterselie krokant Hoofdgerecht – crème van asperge/ garnituren van asperges/ aardappel-aspergetaartje/ schuim van citroentijm en verveine/ coquille en heilbot
Dessert – mini-oubli/ asperge parfait/ witte chocolade asperge crème asperge crumble/ groene en paarse asperges poeder asperge panna cotta/ asperges gerookte knoflook crème brullee
Friandise Koffie of thee
Afsluitend borrelen.