De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine

“Voedingsassistenten moeten coronabonus krijgen”Laat je stem horen via deze petitie

Gastvrijheidsmedewerkers waaronder voedingsassistenten, komen ten onterechte niet in aanmerking voor de coronabonus van €1000 die is uitgeloofd onder zorgmedewerkers. Het bestuur van WijGastvrij tekent protest aan en wil dat het ministerie terugkomt op het besluit om voedingsassistenten uit te sluiten van de bonus.

De bonus van €1000 is bestemd voor zorgmedewerkers die zich meer dan bovenmatig hebben ingezet tijdens coronacrisis. Medewerkers die in de frontlinie hebben gestaan, komen in aanmerking. Voedingsassistenten en andere gastvrijheidsmedewerkers behoren daar niet toe, zo blijkt uit twee  lijsten van zorgberoepen die het ministerie heeft gepubliceerd.

De ene lijst bevat beroepen die wel in aanmerking komen voor de bonus, de andere lijst uitberoepen die de bonus niet zullen krijgen.

Zeer onterecht

“Zeer onterecht dat voedingsassistenten niet in aanmerking komen”, zegt Maarten Bijlsma, bestuurslid van WijGastvrij. “Veel voedingsassistenten hebben coronapatiënten aan het bed bijgestaan door ze te voorzien van eten en drinken en door ze te mentaal te steunen met woord en daad. Voor veel stervende coronapatiënten zijn zij een laatste steun geweest.”

Meer lezen op Uitblinkers in de zorg