WijS Academie voor Uitblinkers

Een van de belangrijkste pijlers onder WijGastvrij is scholing. We hebben als doel er voor te zorgen dat al onze leden uitblinkers in gastvrijheid zijn. Dat betekent dat we gaan helpen het vak op peil te houden en leden te ontwikkelen in gastheerschap. Hiervoor hebben we de WijS Academie voor Uitblinkers opgezet. Ook u en uw collega’s kunnen deelnemen en bijdragen aan de WijS Academie.

In het aanbod van de WijS Academie is ook ruimte om de kennis en ervaring van uw organisatie om te zetten in training en inspiratie voor de leden.

Het Wijs reglement (rechten en plichten)

WijGastvrij verenigt verschillende doelgroepen met verschillende interesses. Dat ga je terug zien in de opzet en het aanbod van de academie. Er zullen regionale activiteiten zijn en landelijke. Sommige trainingen zijn gericht op b.v. koks, andere op gastvrijheidsmedewerkers of leidinggevenden. Er komt dus een divers aanbod. Universeel is dat het praktische, actuele, inspirerende en leerzame bijeenkomsten zullen zijn waar je ook vooral van elkaar leert.  De activiteiten krijgen een thematische indeling zoals: basis kennis, updaten van kennis, inspireren, borgen en actueel.

Elk lid krijgt op basis van de lidmaatschap categorie (basis, medium en premium) een aantal ‘Vonkjes’. Die vonkjes gebruik je om academie-activiteiten mee te ‘kopen’. Je shopt dus zelf binnen het aanbod. Jij bepaalt waar je interesse ligt en waar je wel en niet naar toe wilt gaan.

Elke activiteit heeft een bepaalde prijs. Zo zal een kleinschalige inspiratiebijeenkomst 1 vonkje kosten en een uitgebreide training wellicht 4 vonkjes. Zijn je vonkjes op en wil je toch naar een training toe, dan kun je ook vonkjes bijkopen.

Bij de lancering van de vereniging op de Zorgtotaal beurs verwachten het eerste aanbod bekend te kunnen maken

Dit aanbod zal in de loop van de tijd verder uitgebouwd worden. We vinden het als vereniging belangrijk dat het assortiment aansluit bij jouw behoefte en zullen daarom regelmatig peilen waar je behoefte ligt en daar op afstemmen.

WijS Academie voor Uitblinkers is een reden op zich om lid te worden van WijGastvrij. Hou het in de gaten en tip je collega’s om er ook gebruik van te maken. Op deze manier brengen we ons vak op een hoger niveau en maken we samen de beste Zorg van Nederland.