HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er dingen mis gaan, wat de veiligheid van ons eten in gevaar brengt. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan. Dit is een HACCP-plan. Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen.
Thema’s die binnen de online module HACCP worden behandeld zijn:
- De micro-organismen die ziekte veroorzaken.
- De groeivoorwaarden van micro-organismen.
- Het hygiënisch bereiden en bewaren van voedsel.
- Het reinigen de desinfecteren van de werkplek.
- Het invullen van HACCP-formulieren.
Kosten voor leden: 3 vonkjes Kosten voor niet leden: € 55,-
Aanmelden via het formulier hieronder, u ontvangt dan de gegevens om deze module te doen bij de aanbieder Threewise. Na het ontvangen van de gegevens dient u zich te registeren voor deze module op de site van Threewise, u dient daar ook de bijbetaling af te rekenen. De vonkjes worden automatisch afgeschreven na registratie.
Bij succesvol afronden van deze opleiding ontvangt de deelnemer een certificaat