De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine
19
JUN

Tommie in de zorg over de kwetsbare patiënt/cliënt (woensdag 19 juni)

Tommie in de zorg

Thema bijeenkomst: de kwetsbare patiënt/cliënt
Locatie OLVG West (kapel)

tijdstip vanaf 12.00 uur met ontvangst (lunch)

einde programma rond 17.00 uur

Een van de sprekers is deze dag Tommie Niesen bekend van Tommie in de zorg.

‘Ik beschrijf wat ik meemaak en ervaar. De leuke en minder leuke dingen. Hoe mooi het is en hoe moeilijk het soms kan zijn. Door mijn werk sta ik vaker stil bij dingen die ik belangrijk vind in het leven. Daar ben ik dankbaar voor en ik groei daardoor, als zorgverlener, maar vooral als mens.’

– Tommie Niessen

– Ontvangst vanaf 12.00 uur met lichte lunch
– Start programma vanaf 13.00 uur

13.00 uur 1e spreker: Marthe Rosenhart Logopedist bij OLVG
Thema: “Gastvrije zorg voor voeding”;
– Zorg voor veilige voeding
– Zorg voor communicatie over voeding
Eten en drinken is belangrijk voor zieke mensen. Als roomservicemedewerker moet je proberen zieke mensen toch te laten eten en drinken terwijl zij misschien wel geen trek hebben en niet het eten ontvangen zoals zij thuis gewend zijn. Hoe moet je rekening houden met aanpassingen aan eten en drinken bij slikstoornissen en hoe kom je achter de wensen van iemand wanneer er een communicatiestoornis is. Marthe zal hier dieper op in gaan en praktische adviezen geven hoe je in je werk als roomservicemedewerker hier zo goed mogelijk rekening mee kan houden.

14.00 uur 2e spreker: Dinand Hofman, Key accountmanager bij de firma Distrivers
Thema; de kwetsbare patiënt/client vanuit de foodservice markt/producent
Het juiste eten en drinken, afstemmen op de wensen en behoeften van de consument is de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen bij herstel én om gezond te blijven. Hoe speelt de firma in op de groep kwetsbaar binnen de Zorg.

14.30 uur: Intermezzo door Dinesh en Svetlana
Vanuit OLVG verzorgd door de collega’s van de afdeling Roomservice. Hoe mooi is het om te werken voor de doelgroep welke op deze dag centraal staat en hoe proberen wij deze patiënten dan te verleiden en te verrassen.

14.45 uur Pauze

15.15 uur 3e spreker: Tommie Niessen, Zelfstandig Verpleegkundige.
Tommie Niessen als zelfstandig verpleegkundige in de wijkzorg en vindt zijn baan zo leuk dat hij erover is gaan bloggen en vloggen. ‘Tommie in de zorg’, noemt hij zichzelf: een 27-jarige Brabander met opgeschoren haar en tatoeages, die enthousiast en liefdevol laat zien hoe het is om met oudere, hulpbehoevende mensen om te gaan. Zijn verhalen, foto’s en filmpjes trekken op Facebook, Twitter en Instagram vele duizenden volgers.
* Tekst Volkskrant

16.30/16.45 uur : Afsluitend drankje en hapje

Schrijf je direct in