De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine
07
DEC

Ontdek de kansen op de arbeidsmarkt

Symposium arbeidsmarkt
Zó trek je jongeren van 18 tot 26 over de streep

Hoe krijgt de zorg jongeren van 18 tot 26 jaar, ofwel generatie Z, binnen als medewerker of manager? En hoe houd je ze vast? Die vragen staan centraal tijdens het minisymposium Arbeidsmarkt dat WijGastvrij op 7 december samen met Van Hoeckel organiseert. De bijeenkomst vindt plaats in Veghel in het ZIN lab van Sligro

De bijeenkomst zal tips en suggesties opleveren waarmee de zorg aan de slag kan. De zorg zal bijvoorbeeld beter zichtbaar moeten zijn en moeten inspelen op de zaken die deze groep belangrijk vindt.
Keynotespreker is Martijn van Rossum van The New Crew, een arbeidsbemiddelingsbedrijf. Hij geeft  aan hoe de zorg in kan spelen op de ‘waarden’ en behoeften van generatie Z.

Deze generatie hecht waarde aan betekenisvol werk, duurzaamheid, openheid voor wat betreft salaris en carrièrekansen en zeggenschap en flexibiliteit. Z-ters willen weten waaróm het werk dat ze doen zinvol is. Ze stellen prijs op vacatures die concrete informatie bevatten en ze willen snel geïnformeerd worden.

Deze en andere tips worden tijdens het minisymposium ter sprake gebracht. Een voorproefje kun je lezen in Uitblinkers 24 dat vanaf 22 november verschijnt. In een interview laten Anouk Van Ravestein en Martijn van Rossum van The New Crew weten hoe de zorg de jongeren kan binnenhalen en vasthouden. Tijdens het symposium – op 7 december om 13.00 uur, inloop 11.30 uur, inclusief lunch, maximaal 50 personen – zullen ook andere deskundigen het woord voeren.

Alle sprekers op een rij

The New Crew
Over hoe generatie Z communiceert maar vooral, hoe kunnen we hen bereiken. Tips uit de praktijk. Hoe trek je jong talent aan, om zelf ook te blijven vernieuwen?

Okeedo en Threewise
Wesley Buitenhuis en Roland de Groot doen een duo presentatie over o.a. Het vlinderconcept, de zorgondersteuner en de Hospitality klas maar vooral over hoe breng je pasie en bevlogenheid weer terug op de werkvloer.

Sir Goodwill
Twee studenten, vertellen over begeleiden en coachen van van de nieuwe generatie. Afgestudeerd aan de Hotelschool aan het werk in o.a. de zorg met patiënt journeys en meten en weten van zorgprocessen. Maar ook over: wie zijn zij, wat vragen zij, hoe werken zij, en waarom is de zorg een leuke werkplek waar je na je studie ook heel goed terecht kunt.

Best Practice
Uit de praktijk, een zorginstelling die op een andere manier de vacatures heeft weten te vervullen.

 

7 december 2022 ZiN Inspiratielab (Veghel) ZiN, onderdeel van Sligro, is het platform waar je nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie voor je kiezen krijgt.

11:30 uur Inloop en lunch

13:00 uur start programma

16:30 uur einde

Adres & route

ZiN Inspiratielab
Corridor 11
5466 AA Veghel

Plan je route (auto)
Plan je route (openbaar vervoer)

Graag tot ziens bij ZiN Inspiratielab!

Aanmelden voor evenement

  1e Naam*

  E-mailadres*

  Mobiele telefoon*

  2e Naam

  E-mailadres

  Mobiele telefoon

  3e Naam

  E-mailadres

  Mobiele telefoon

  4e Naam

  E-mailadres

  Mobiele telefoon

  Organisatie*

  Opmerkingen

  Ik wil me ook graag inschrijven voor de nieuwsbrief van WijGastvrij

  * Verplicht veld