De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine

Multifood

Partnership en authenticiteit in Eten & Drinken

Er is veel veranderd in de zorg maar de basisbehoefte van cliënten is gelijk gebleven; een veilige omgeving, de juiste zorg, persoonlijke aandacht maar vooral …elke dag lekker eten!

Het is al 25 jaar onze passie afnemers te helpen hun cliënten en gasten elke dag opnieuw te verrassen met (h)eerlijk eten en drinken. Dit doen we door klantwensen te doorgronden op basis van (voedings)visie, missie en doelstellingen en hierop aansluitend creatief maatwerk per locatie/ afdeling te realiseren.

Ambachtelijke verse producten waarbij we met afnemers meedenken en de uitzonderlijk hoge servicegraad die we als regionale leverancier middels one-stop-shopping bieden zijn onze kerncompetenties.

Bij onze versspecialisten staat inmiddels de 2e of 3e generatie aan het roer van deze familiebedrijven. De meeste versproducten worden ambachtelijk verwerkt waarbij we op het bestelde gewicht portioneren en verpakken. Mede hierdoor zijn de producten altijd ultra vers. Onze combinatie van vakmanschap met focus op flexibiliteit en het ‘kennen’ van onze klanten ervaren afnemers dan ook als daadwerkelijk toegevoegde waarde.

Door proactief inspelen op wensen in de markt zijn we uitgegroeid tot een ‘Totaalleverancier voor Eten & Drinken’. Ons aanbod wordt niet beperkt door keuzes die wij maken maar we laten de keuze aan afnemers.
Ons assortiment bevat 90.000 producten in Vers, Diepvries, Convenience, DKW , Non-food en Retailproducten waarbij we zowel A-merken als huismerken leveren. Daarnaast bieden we een variëteit in dienstverlening.

Naast reguliere producten leveren we streekproducten. Boerenhart is een coöperatie waarvan de boeren eigenaar zijn en waarvan de opbrengst daadwerkelijk naar deze boeren gaan. Zo helpen we de regionale agrarische sector en bieden we afnemers authentieke producten met beleving en informatie over herkomst.
Elke boer heeft zijn specialisme met bijbehorend verhaal dat we graag komen vertellen. Naast rund-, varkens, – kalfsvlees en kip, bieden we in streekproducten zuivel, eieren, kaas, groenten, brood, honing, bier, jam enz.

We richten ons zowel op de cure als op de care en bedienen front-office en grootkeukens, kleinschalige groepen, winkeltjes en de diverse horeca-outlets.

Onze accountmanagers hebben brede werkervaring in de foodbranche en voor specifiek advies zetten we een specialist in. Hierdoor kunnen we zorginstellingen op elk niveau uitstekend advies en maatwerk bieden. Vaak gehoorde pluspunt zijn het goede contact met de vaste accountmanagers en snel beantwoorden van vragen.

De gewijzigde financiering noodzaakt organisaties op een andere wijze naar maaltijdvoorzieningen te kijken. Hierbij is het noodzakelijk dat integrale kosten voor eten en drinken gerelateerd zijn aan en gedekt worden door inkomsten uit vaste vergoedingen, aangevuld met inkomsten van betalende afnemers/ bezoekers. Door gebruik van meerdere kostenplaatsen realiseren we dit inzicht. Alleen op deze wijze is sturing mogelijk.

Het accent ligt op Total Cost of Ownership en bij het zoeken naar slimme oplossingen om projectdoelstellingen voor Prestatie Inkoop te realiseren hebben we een nieuwe methodiek ontwikkeld. Bij deze vorm van partnership maken we afspraken over cliëntmaaltijden voor vastgestelde bedragen p.p.p.d. Deze zijn gedifferentieerd voor verschillende maaltijdvoorzieningen en voor verschillen binnen cliëntgroepen.

Onze ambitie: Als gespecialiseerde partner de zorgmarkt in Midden en West-Nederland volledig ontzorgen.