De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine

Van Hoeckel

Van Hoeckel
Van Hoeckel is er van overtuigd dat de maaltijdmomenten de mooiste momenten van de dag zijn. Daarom helpen, adviseren en ondersteunen we graag bij de bedrijfsprocessen rondom eten & drinken. Daarbij komen alle aspecten aan bod: van de menukeuze van de cliënt tot de uiteindelijke presentatie op bord. Hiervoor zetten wij graag onze coachingprogramma’s in:

Het assortimentscoachingprogramma heeft ten doel de juiste assortimenten te realiseren voor cliënten, patiënten en medewerkers.
Het bereidingscoachingprogramma ondersteunt bij menu engineering en bereiding.
Het cliëntbelevingscoachingprogramma zorgt voor optimale gastvrijheid en beleving van het maaltijdmoment.
Het distributiecoachingprogramma draagt bij aan een optimale inrichting van het logistieke en administratieve proces rondom eten & drinken.

Binnen ons aanbod hebben wij diverse totaaloplossingen gerealiseerd. Twee daarvan lichten we graag nader toe.

Beleef
Beleef is onze formule voor ziekenhuizen. Wat begon als een à la carte-concept voor het Groene Hart Ziekenhuis is inmiddels uitgegroeid tot een totaalformule met diverse oplossingsvarianten. Hiermee kunnen we elk ziekenhuis een individuele gepersonaliseerde oplossing bieden die tot in detail op maat is.

Regie voor het ziekenhuis
De keuze voor Beleef betekent altijd een totaaloplossing voor het gehele proces van 24 uur eten en drinken (of een deel van die 24 uur). Belangrijk: dit is inclusief gezamenlijke exploitatie, sturing en verantwoordelijkheid. Het is immers onze ervaring dat ieder ziekenhuis het belangrijk vindt om zelf de regie te houden.

Met Beleef voert een ziekenhuis een maaltijdconcept op hoog niveau, is er alle ruimte voor ondernemerschap, ligt de focus op de patiënt en is er door samenwerking meer efficiency en schaalvoordeel.
De patiënt krijgt met Beleef een aanbod dat afgestemd is op de individuele behoefte van iedere patiënt, passend binnen elke dieetvorm. Middels een stijlvolle presentatie en samen eten met partner of familie wanen ze zich even in hun ‘thuis’-omgeving.

Aan Tafel
Aan Tafel is onze oplossing voor kleinschalige woonvormen. Wij weten als geen ander welke uitdagingen er bij deze woonvormen liggen. Want als specialist in de zorg en met ruim 10 jaar ervaring in samenwerking met kleinschalige woongroepen hebben we alles in huis om van het eten en drinken door de dag heen een smakelijke beleving te maken.
Natuurlijk met een ruim kleinschalig wonen assortiment aan eten, drinken en maaltijden, bestelgemak in onze digitale supermarkt en een bezorgservice tot in uw koelkast of keukenkastje.
Maar ons kleinschalig wonen concept Aan Tafel gaat verder. Want de maaltijd bestaat niet alleen uit lekkere gerechten of de mooiste producten. De presentatie, bereiding, het koken, de aankleding en niet te vergeten de medewerker bepaalt in grote mate hoe de maaltijd ervaren wordt door de bewoners. Ook op deze gebieden ondersteunen, faciliteren en trainen wij.
Uniek binnen Aan Tafel is de menubox; een complete box met de ingrediënten voor een maaltijd, inclusief recept. Hiermee ontzorgen we de woongroepen, ze hoeven niet meer na te denken over de vraag ‘wat eten we vandaag’. De boxen zijn volledig op de bewoners afgestemd en nog belangrijker: men heeft de keuze uit een kleine of normale portiegrootte. Uniek binnen de markt van kleinschalig wonen.