De nieuwe organisatie WijGastvrij schoot op de eerste dag van de vakbeurs Zorgtotaal op 14 maart flitsend uit de startblokken. Entertrainer Milo Berlijn presenteerde de nieuwe organisatie op het DoSocial Plein voor het eerst aan het publiek. “We leven in een tijd waarin gastvrijheid steeds belangrijker wordt. Het bestuur is daarom samen met een reclamebureau op zoek gegaan naar een concept dat daar recht aan doet. Ze kunnen tevreden zijn met het resultaat.”

De nieuwe organisatie wil ervoor gaan zorgen dat dat medewerkers trotser worden en kennis gaan delen. Over de naam WijGastvrij zei Berlijn: Dat is precies wat het zou moeten zijn. Duidelijker kun je het niet maken.”

Wijzer en beter

Om vervolgens aan te geven dat de Wijs Academy, onderdeel van WijGastvrij, trainingen en workshops gaat verzorgen waar de leden wijzer en beter van worden. “Het mooie is dat die trainingen per regio worden gegeven. Je hoeft dus geen grote afstanden te overbruggen. Trainingen die voor het eerst gegeven worden, zijn pilots. Als ze slagen zullen ze ook in andere regio’s hun beslag krijgen. Zo ontstaat er een geheel eigen dynamiek.”

Berlijn stelde vier ‘uitblinkers’ voor aan het publiek. Uitblinkers is overigens ook de naam van het nieuwe tijdschrift van de vereniging. De vier aanwezigen vertegenwoordigden ieder een segment van de doelgroep van de nieuwe organisatie. Het ging om Ayşegül Sayar (Hospitalitymedewerkster), Michel Schimmel (Kok), Maarten Bijlsma (Teamleider Roomservices) en Jetze-Jan Dijkstra (Afdelingsmanager Restauratieve Diensten).

Uitblinkers ‘uitverkocht’

Vervolgens werd de eerste editie van het tijdschrift Uitblinkers, met daarin interviews met de vier genoemde leden, uitgedeeld aan het publiek. De voorraad van 950 nummers van Uitblinkers was overigens te krap om alle belangstellende op de Zorgtotaal te kunnen bedienen. Halverwege dag 2 was de organisatie genoodzaakt om het uitdelen van de tijdschriften te beperken zodat er ook op de derde dag van de beurs nog tijdschriften konden worden uitgedeeld. Daarnaast werden er kubussen en blocnotes in het geel van WijGastvrij uitgedeeld. Enkele bestuursleden hulden zich in T-shirts met daarop de naam en het logo van WijGastvrij.