Een traditie die onder vuur ligt, maar daarom niet minder smaakvol was. Het Eindejaarsdiner dat Gastronomisch Gilde Zuid-Holland en WijGastvrij organiseerden, leverde op 10 december een ruimhartig applaus op van de 60 gasten.

De gasten genoten van een zevengangendiner en bijpassende wijnen, geleverd door Wine & Spirits.  Leerlingen van het ROC Albeda College Maassluis bereidden gerechten en serveerden ze uit. Dit gebeurde onder leiding van enkele docenten.

De koks gingen in de halfopen keuken van La Brasserie rustig en doeltreffend te werk. Van paniek was geen sprake, terwijl er toch zeven gerechten voor een grote groep moesten worden bereid.

Maar er was ook minder goed nieuws. Het voortbestaan van het Eindejaarsdiner van de beide organisaties wankelt, zo bleek uit de welkomstspeech van Fritsjan Gastkemper, voorzitter van Gastronomisch Gilde Zuid-Holland. Hij doelde op het hoofdbestuur van de organisatie dat van plan is  om de sociëteiten, waaronder ook de Sociëteit Zuid-Holland, op te heffen. En wat gebeurt er dan met het Eindejaarsdiner? zo vroegen veel aanwezigen zich af.

Het menu bestond uit de volgend onderdelen:

Aan tafel bereide steak tartaar geserveerd op een brioche.

Foie gras salade.

Rivierkreeften Bisque.

Varkensrack met een lak van miso, oosterse groente en krokant van pinda.

Wildzwijn haasjes met kruidenkorst, gebakken paddenstoelen en rode portsaus. Internationaal kaasplankje.
Peche melba, mango cassis ijs en shots van chocolade. 

Zie 25 foto’s van het eindejaarsdiner op Uitblinkersindezorg.nl.