De een werd uitverkoren tot Slimste Gastvrijheidsmedewerker. De ander stond ineens oog in oog met oud-premier Dries van Agt. De derde werd oprecht geraakt door de zorg, terwijl de vierde in deze portrettengalerij bijna beroepsmuzikant was geworden. Deze vier uitblinkers staan model voor de doelgroepen die WijGastvrij vertegenwoordigt. Een kennismaking met een van hen, Maarten Bijlsma Teamleider Roomservices in het OLVG.

“IK HOUD VAN SPARREN EN GA CONFRONTATIES NIET UIT DE WEG”

Hij mag graag brainstormen, teams aansturen en complexe veranderingen doorvoeren. Maarten Bijlsma (28) geeft als Teamleider Roomservices in het OLVG (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis), locatie West, leiding aan 80 medewerkers. “Het theater rondom de maaltijd is net zo belangrijk als de maaltijd zelf.”

Maarten Bijlsma had aanvankelijk de ambitie om chef-kok te worden, maar kwam erachter dat je in de zorg van grote betekenis kunt zijn. “Zorg wist me te raken. Je bent bezig voor mensen die hulp behoeven. En hospitality is vreselijk belangrijk. In en buiten de zorg.” Zijn cv is omvangrijk. Hij was kok in een aantal restaurants om daarna in 2008 in het Spaarne Ziekenhuis terecht te komen. Vervolgens werd hij assistent Catering Manager bij Albron en in 2012 zelfstandig werkend kok in de zorgcentrum Aelsmeer. “Ik heb daar gevraagd of ik een nieuwe menucyclus mocht opstellen. Dat mocht. Ik heb daar met veel plezier gewerkt, maar het was mij wat te klein. Toen de mogelijkheid zich voordeed om in 2013 bij het OLVG in dienst te treden als Teamleider Patiëntenvoeding a.i. heb ik dat gedaan.”

Afdeling laten bruisen
Netwerken was daarbij belangrijk, zo blijkt uit het verhaal van Bijlsma. Hoe doe je dat? “Goed omgaan met je collega’s, contacten onderhouden, je gezicht laten zien op bijeenkomsten van vakverenigingen, zoals Koksgilde destijds. Ik heb daar niet echt moeite voor hoeven doen. Het zit in me, ik begeef me graag onder de mensen.” De tijdelijke functie bij het OLVG werd na een half jaar omgezet in een vast dienstverband. Als Teamleider Roomservices is Bijlsma nu bezig met verandermanagement. Daarover: “We proberen de afdeling te laten bruisen. Medewerkers actiever betrekken bij processen, patiënten verrassen. We zijn nu met een pilot bezig waarbij we meerdere maaltijdmomenten inbouwen. We willen afstappen van de klassieke drie-eenheid ontbijt, lunch, diner.”.

Lees het volledige verhaal van Maarten in ons magazine, Uitblinkers.