De een werd uitverkoren tot Slimste Gastvrijheidsmedewerker. De ander stond ineens oog in oog met oud-premier Dries van Agt. De derde werd oprecht geraakt door de zorg, terwijl de vierde in deze portrettengalerij bijna beroepsmuzikant was geworden. Deze vier uitblinkers staan model voor de doelgroepen die WijGastvrij vertegenwoordigt. Een kennismaking met een van hen, Ayşegül Sayar hospitalitymedewerkster in het Spaarne Gasthuis.

“ JE MOET OOK OM KUNNEN GAAN MET TRIESTE SITUATIES”

Op de Dag van de Gastvrijheid op 17 november jongstleden in Utrecht won ze een quiz. Ze werd uitgeroepen tot de Slimste Gastvrijheidsmedewerker. Ayşegül Sayar (21) is werkzaam in het Spaarne Gasthuis, op de locatie Haarlem Zuid. Met haar gaan we in gesprek over het werk en belangrijke bijzaken. “Trainingen zorgen ervoor dat ik me zekerder voel.”

Dat ze de quiz kon winnen was het gevolg van een andere overwinning. Vorig jaar, tijdens een teamuitje, kregen hospitalitymedewerkster Ayşegül Sayar en haar collega’s het verzoek om op te schrijven hoe zij het verschil denken te maken in hun werk. Ze beschreef een gebeurtenis buiten het ziekenhuis. Een man die net vader was geworden – zijn kind was geboren op de kraamafdeling van het Spaarne Gasthuis – herkende haar in een drogisterij. Hij moest luiers kopen, maar wist niet welke. “Hij kwam naar me toe en vroeg of ik het wist. Ik heb hem geholpen.” Moraal van dit verhaal is dat je ook buiten werktijd behulpzaam kunt zijn en dat je uitstraalt dat je mensen wilt helpen. De teamleider die de antwoorden beoordeelde, riep Ays¸egül uit tot winnaar. Het gevolg was dat ze samen met een collega naar de Dag van de Gastvrijheid in Utrecht mocht. Het vervolg is bekend.

Lees het volledige verhaal van Ayşegül in ons magazine, Uitblinkers.