Veel mensen krijgen helaas te maken met smaakverandering of smaakverlies door ouderdom, medicijngebruik, belemmering of behandeling. Met smaakoplossingen is het mogelijk om smaak, geur en prikkeling terug te vinden waardoor mensen weer met smaak voldoende gaan eten. Dit draagt bij aan een algeheel welbevinden waardoor herstel aantoonbaar wordt bevorderd en ondervoeding kan worden voorkomen.

Wij vinden dat iederéén recht heeft op lekker eten. Na een zeer inspirerende en creatieve start van de serie dit jaar organiseren we daarom in 2019 de volgende serie workshops over Smaak voor gepassioneerde chefs en koks werkzaam binnen care en cure:

 1. Optimale voeding en smaakoplossingen voor mensen met kanker
  Eric-Jan Wissink

  Doelgroep:        Oncologische patiënten
  Deelnemers:     Chefs en souschefs

 2. Optimale voeding en smaakoplossingen voor bewoners en cliënten in de zorg
  Doelgroep:        Mensen met dementie, cliënten geriatrie en ouderen
  Deelnemers:     Zelfstandig werkende koks

Leden van WijGastvrij krijgen bij deelname een korting van 50 euro én een Chef’s pakket met o.a. een origineel Taste Solutions kruidenpakket en een kookboek. Wel duidelijk vermelden bij aanmelden.

Hoe werkt het?
Chefs en koks werken rondom de gastronomische invulling voor hun eigen doelgroep. De reeks die bestaat uit 5 workshops is nadrukkelijk gericht op het vertalen van de theorie naar de eigen praktijk. Dit betekent dat we steeds de verbinding maken met de eigen organisatie waarbij de deelnemers ook daadwerkelijk aan de slag gaan binnen de eigen organisatie.

De workshops worden gegeven in een sfeervolle kookomgeving. Gedurende de sessies ontvangen we inspirerende gasten die een extra verdieping brengen op de thema’s.

Resultaten

Naast kennisactualisatie en inspiratie bouwen we aan een gezamenlijk platform, waarin doelgroepen besproken worden en beproefde toepassingen worden gedeeld. Dit instrument is door de deelnemers in te zetten om draagvlak, inzicht en hulp te bieden aan de interne organisatie, externe stakeholders of als input voor workshops voor patiënten (partners) of bewoners (mantel).

Laat Smaak de locomotief zijn!
Vind jij het ook belangrijk om de kwaliteit en beleving van eten & drinken op een hoger peil te brengen in jouw zorgorganisatie? Doe dan ook mee in 2019! Bekijk hier het complete programma en de data.

Aanmelden kan via onze website of via vraag@smaakvanhethuis.nl