Voor de tweede achtereenvolgende keer is Rivas Zorggroep winnaar geworden van de kookwedstrijd het Beste Menu van de Zorg. Het driekoppige keukenteam trok woensdag 13 maart tijdens de Zorgtotaal aan het langste eind in een finale waar drie teams aan deelnamen.  Flevoziekenhuis won de Gouden Dessertlepel

De finale nam 2,5 uur in beslag. Rivas slaagde erin het beste driegangenmenu op tafel te zetten, zo besloot de jury unaniem. Dat menu bestond uit CeasaRivas Salade, Piccata Gorkum en Lemon Curd.

Voor de drie koks van Rivas, Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap, was het geen uitgemaakte zaak dat ze zouden gaan winnen. De opluchting en de vreugde waren groot.

Niet verwacht
‘Ons menu zat goed in elkaar, maar we wisten vooraf ook dat de concurrentie heel erg goed was. Dus deze prijs nog een keer in de wacht slepen, hadden wij niet verwacht’, zei Niels Bron tegen een verslaggeefster van Jaarbeurspers.

Rivas Zorggroep won naast de titel een geldprijs van € 5000,-

Beste nagerecht
De Gouden Dessertlepel alsmede een geldprijs van €1000 voor het beste nagerecht was voor het Flevoziekenhuis. Dat wist de jury te overtuigen met een appelbietjestaart met sinaasappelvenkelroom. Het Flevoziekenhuis werd tweede in de eindklassering, debutant Woonzorg Flevoland werd derde.

Voorwaarden
Iedere zorginstelling in Nederland mocht meedoen aan de competitie die evenals vorig jaar voorrondes kende. Enkele voorwaarden waren dat het menu binnen het budget van €4 moest blijven en dat 10 mensen er van konden eten.

Drie gerechten
Van iedere gang moesten drie verschillende gerechten worden gemaakt; een regulier gerecht, een zonder toegevoegd zout en een in afwijkende consistentie. Het was vervolgens aan de jury, bestaande uit SVH Meesterkok Sjaak Jobse, Jacqueline Huisman-van Berkel en Jaap de Graaf, om de gerechten te beoordelen.