De Dag van de Gastvrijheid zal ook in 2018 plaatsvinden. WijGastvrij en de stichting Eten+Welzijn hebben elkaar gevonden om het succesvolle event dit jaar op 15 november, in het Beatrix Theater in Utrecht, gezamenlijk een vervolg te geven.

Na het verdwijnen van Gastvrije Zorg, medeorganisator van de afgelopen edities, hebben WijGastvrij en Eten+Welzijn de handschoen opgepakt om de Dag van de Gastvrijheid samen te organiseren.

Op de kaart zetten
“Hiermee willen we voorzien in een behoefte om professionals te blijven inspireren en partijen te verbinden aangaande eten, drinken en gastvrijheid in de zorg”, licht WijGastvrij-voorzitter Michel Overwijk toe. “Deze onderwerpen, met de patiënten en bewoners als uitgangspunt, moeten we op
de kaart zetten en behouden. We zijn blij dat we hiertoe de krachten kunnen bundelen met Eten+Welzijn.”

Anton François, een van de initiatiefnemers van Eten+Welzijn, geeft aan dat de stichting een structurele bijdrage wil leveren aan het verbeteren van eten en welzijn in de sector. “De Dag van de Gastvrijheid is een uitstekend podium om de medewerkers in de sector te verbinden met alle aangeboden kennis in de keten van eten en drinken.”

Power to the People!
De Dag van de Gastvrijheid richt zich op twee doelgroepen in het bijzonder:
gastvrijheidsmedewerkers en beslissers in de zorg. Tussen de plenaire opening en afsluiting is er voor deze doelgroepen een specifiek op hen afgestemd programma. Het thema van het event is ‘Power to the People!’. Onderwerpen als mensgerichte en persoonlijke zorg, eigen regie in gezondheid en welbevinden, medewerkers in hun kracht, maatwerk in eten en drinken, persoonlijk leiderschap en tal van andere thema’s passeren de revue.

Inspiratieplein
Op het inspiratieplein, waar de bewoner en patiënt letterlijk centraal staan, zullen organisaties en bedrijven eveneens kennis en inspiratie delen rond eten, drinken, gastvrijheid en welzijn in de zorg. Het plein kent vier werelden om hieraan een actieve invulling te geven: Duurzaam & Circulair, Gezondheid, Beleving en Welzijn.