Opvolger Jeroen Marré bekend

Inge Jeurink heeft het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering gewonnen. Ze ontving de trofee op donderdag 24 januari op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer te Utrecht. Er waren vier genomineerden.

Jeurink is sinds juni vorig jaar Manager Gastvrijheid en Services bij zorgverlener Amsta in Amsterdam. Daarvoor maakte ze furore bij ABN AMRO als Projectleider CIRCL Horeca & Facilitaire Coalitie. 

Circulair cateren
In zijn toespraak zette jurylid Ruud Baljé, die de prijs uitreikte, de sterke eigenschappen van de vier genomineerden uiteen. Over Inge Jeurink zei hij onder meer: ‘Ik denk dat haar vorige werkgever haar node zal missen bij de implementatie van circulair cateren in al haar facetten.’

Hij voegde toe dat Jeurink in de zorg veel tot stand kan brengen. ‘Op het gebied van innovatie van gastvrijheid zijn daar nog vele stappen te maken.’   

Inge Jeurink is na Jeroen Marré, destijds werkzaam bij RTL, de tweede persoon die het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering in ontvangst heeft genomen.

Genomineerden
De genomineerden waren afkomstig uit kringen van onderwijs, provinciale overheid, bankwereld (zorg) en het bedrijfsleven.

Naast Inge Jeurink waren de volgende personen genomineerd: Dennis Cruyen (TU Delft, Zadkine),  Bauke Schaafsma (Provincie Overijssel) en Albert Zuurveld (Koppert Cress).

Vakjury
De vakjury bestaat uit de volgende zeven personen:

Ruud Baljé, voorzitter VOCC (Verenigde Ondernemende Contract Cateraars).

Jaap de Graaf, oprichter Allesovercatering.nl.

Nathalie Hofman, voorzitter FMN, bestuurslid Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Michiel van Noort, Foodservice & Hospitality expert en eigenaar van First Mate Interim & Projectmanagement.

Hans Rijnierse, voorzitter Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties).

Gerrit Vink, voorzitter Codekamer Contractcatering van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag/ commissaris bij Appèl.

Roy Wesenhagen, voorzitter Gouden Bordjes en eigenaar D’article Enterprise.