Er wordt vaak gesproken over de vrouwen van chefkoks, die in de schaduw van hun echtgenoot een doorslaggevende rol spelen in zijn carrière. Tegenwoordig wordt er “cheffe” geschreven, volgens de Franse grammatica de vrouwelijke vorm van “chef-kok”. Het vrouwelijke leiderschap krijgt hierdoor een bevoorrechte plaats in het gastronomische milieu. In samenwerking met de Toques Françaises (organisatie die de Franse gastronomie in Frankrijk en de rest van de wereld promoot) organiseert de EquipHotel (15-19 november 2020) twee competities voor vrouwen: Elles ont du Talent (vertaald: zij hebben talent) en, voor de allereerste keer, de wereldfinale van het 10-jarig bestaan van het Cuillère d’Or concours.

VROUWELIJKE LEIDERS OP DE AGENDA

Zet de volgende data voor de damescompetitie alvast in uw agenda:

De EquipHotel zal opnieuw het « Elles ont du Talent » concours organiseren, een eerbetoon aan vrouwelijke professionals uit de horecasector. Rendez-vous in de Studio des Chefs beursruimte, de wedstrijdarena, op maandag 16 november 2020.

Nieuw: De EquipHotel zal voor haar 10e verjaardag ook de Cuillère d’Or-wedstrijd organiseren. Rendez-vous in de Studio des Chefs beursruimte op woensdag 18 november 2020.

EEN GASTRONOMISCH EN INTERNATIONAAL CONCOURS

Het Cuillère d’Or concours, onder voorzitterschap van Marie-Sauce Bourreau, geniet een internationale reputatie met chef-koks uit de hele wereld: Frankrijk, Spanje, China, Peru en de Verenigde Staten, met als thema de toekomst: duurzame ontwikkeling.

Deze wedstrijd staat open voor professionals, maar ook voor hobbyisten op culinair en pâtisserie gebied.

BEVORDEREN EN ONDERSTEUNEN VAN VROUWEN WERKZAAM IN ALLE CULINAIRE SECTOREN

Deze wedstrijden zijn een belangrijke professionele springplank, ze bevorderen kennis en techniek en biedt vrouwen een podium om hun kookkunsten tot uitdrukking te brengen.

Het schept ook een band met deze vrouwen, biedt ze ondersteuning in hun professionele carrière, stimuleert ze om hogerop te komen, zich te durven profileren om vervolgens ook aan wedstrijden op hoog niveau deel te nemen.

Meer informatie over het concours:

www.lacuilleredor.com

www.facebook.com/cuilleredor16

MOF* meilleurs ouvriers de France à organisatie voor de beste ambachters van Frankrijk