Ook dit jaar organiseert Distrivers dé kookwedstrijd van de zorg. Net als in 2017 worden de voorrondes gehouden in de instelling van het keukenteam. Dit betekent dat de reguliere warme maaltijd van de dag wordt vervangen door het ingezonden driegangenmenu. Zeven teams bereiden in een thuiswedstrijd het in gezonden driegangenmenu voor eigen cliënten. De drie teams met het hoogste aantal punten gaan door naar de finale.

Na een uitgebreide selectieprocedure, waarin de gerechten zijn beoordeeld op basis van originaliteit, toepasbaarheid in de zorg en passend bij de doelgroep, kostprijs en voedingswaarden, zijn de deelnemers geselecteerd. De deelnemende teams zijn:

  • Amsta – De Poort in Amsterdam
  • Amstelring – ZorgHerberg Oostpoort in Amsterdam
  • Evean – Acht Staten in Wormerveer
  • Flevoziekenhuis in Almere
  • Frankelandgroep – Frankeland in Schiedam
  • Rivas Zorggroep – Bannehof in Gorinchem
  • Woonzorg Flevoland – Hanzeborg in Lelystad

Het keukenteam van Rivas Zorggroep verdedigt dit jaar de titel van 2017. Ook zijn er dit jaar weer een aantal debutanten. Met de jaarlijkse kookwedstrijd ‘het Beste Menu van de Zorg’ laat Distrivers zien dat het haalbaar is om dagelijks een kwalitatieve maaltijd met een beperkt budget in de zorg te serveren.

Gedurende de maanden september, oktober en november vindt er elke week een voorronde plaats. In de voorrondes krijgen de teams van de jury, op basis van een aantal aspecten, punten toegekend. De jury proeft en beoordeelt één regulier gerecht, één gerecht zonder toegevoegd zout en één met een afwijkende consistentie.

Na de voorrondes zal duidelijk zijn welke drie teams in de finale tegen elkaar strijden voor de hoofdprijs van € 5.000,- en de titel ‘het Beste Menu van de Zorg’ of de geldprijs van € 1.000,- voor het beste dessert.

Het Beste Menu van de Zorg 2018 / 2019 is een initiatief van Distrivers en wordt mede mogelijk gemaakt door Campina en Bonduelle.