Metos heeft op vrijdag 2 februari een nieuw pand geopend op Bedrijvenpark A1 te Deventer. De vestigingen te Ruurlo en Amsterdam zijn sinds oktober jongsleden samengevoegd.

Stef van Langen, directeur van Metos Nederland, had bij de opening goed nieuws. Metos (professionele keukens en spoelkeukens) kan nu nog efficiënter en duurzamer produceren en is uitstekend bereikbaar.

Meer omzet
Het pand beschikt onder meer over een demonstratieruimte voor klanten (“we kunnen hier de nieuwste technieken laten zien”)  en een uitgebreide testruimte. Van Langen maakte bekend dat het ‘erg goed gaat’ met Metos. ‘De omzet nam met 15 procent toe.’ Het pand van 3750 m² heeft een ruim magazijn. Transport en logistiek van apparatuur kunnen voortaan in eigen hand worden genomen.

Innovatie
Het A1 Bedrijvenpark Deventer maakt onderdeel uit van de Cleantech regio. Innovatie en duurzaamheid krijgen hier veel nadruk, zo vertelde wethouder Frits Rorink. Het pand van metos zal worden uitgerust met zonnepanelen op het dak. Het bedrijvenpark krijgt geen gasaansluiting en er zijn ‘eigen’ windmolens.

Afvalreductie
Van Langen maakte bekend dat de productie van apparatuur, waarmee je voedselafval kunt reduceren (merk Rendisk), bij Metos wordt stopgezet. Een andere bedrijf, dat niet met name werd genoemd, neemt de productie over en krijgt ook de beschikking over de knowhow op dit terrein.

Klant overtuigen
Investeringen in deze duurzame redactieapparatuur zijn in vijf jaar terugverdiend, aldus Van Langen. ‘Ons probleem is om de klant te overtuigen. Daar moeten we veel moeite voor doen. Het is voor ons op dit moment niet lonend, maar we zijn ervan overtuigd dat de vraag naar deze apparatuur in de toekomst zal aantrekken.’