Het maken van sushi-rijst is meer dan alleen wat rijstazijn doorspatelen en pH-waarde meten. Het vereist een secure volgorde van bereidingshandelingen volgens de HACCP-norm met betrekking tot het koken, het aanzuren met rijstmarinade en de pH meeting met een teststrip.

Werkinstructies

We ontvingen vragen en reacties over het bereiden van sushi-rijst. Er bleken nogal veel onduidelijkheden te zijn, welke bereiding het best te hanteren en welke rijstazijn of marinade te gebruiken. Maar ook het verkiezen van een goede en efficiënte pH-strip*  voor zuurmeting bleek nogal wat verwarring met zich mee te brengen.

Wij vonden het daarom van belang zelf een sushi-rijst werkinstructie (zie pdf.) te ontwikkelen die is opgebouwd uit afbeeldingen met handelingen en begeleidende teksten conform de HACCP-regelgeving. Immers, het is van essentieel belang altijd dezelfde  receptuur aan te houden voor een juiste en constante smaakbeleving en natuurlijk de conservering van de sushi-rijst.

Ontwikkeld door koks voor koks

De sushi-rijst werkinstructie is tot stand gekomen door en met medewerking van

– Bob van Bemmel Executive chef & sushi-chefs / Restaurant Catch by Simonis

– Ingmar Ipema Executive chef & sushi-chef / Restaurant The Harbour Club

– Frank Broenink Executive chef / Culinair Fotograaf

Bekijk de PDF : Sushi rijst maken & bereiden met afbeeldingen 2018

 

Info Food Labels

Op de homepagina van www.infofoodlabels.com treft u rechts een aantal werk- en gebruiksinstructies van onze producten aan, waaronder: Werkinstructies sushi-rijst

 

* De pH-strips zijn via onze webshop te bestellen.