Het maken van sushi-rijst is meer dan alleen wat rijstazijn doorspatelen en pH-waarde meten. Het vereist een secure volgorde van bereidingshandelingen volgens de HACCP-norm met betrekking tot het koken, het aanzuren met rijstmarinade en de pH meeting met een teststrip.
Werkinstructies
We ontvingen vragen en reacties over het bereiden van sushi-rijst. Er bleken nogal veel onduidelijkheden te zijn, welke bereiding het best te hanteren en welke rijstazijn of marinade te gebruiken. Maar ook het verkiezen van een goede en efficiënte pH-strip* voor zuurmeting bleek nogal wat verwarring met zich mee te brengen.
Wij vonden het daarom van belang zelf een sushi-rijst werkinstructie (zie pdf.) te ontwikkelen die is opgebouwd uit afbeeldingen met handelingen en begeleidende teksten conform de HACCP-regelgeving. Immers, het is van essentieel belang altijd dezelfde receptuur aan te houden voor een juiste en constante smaakbeleving en natuurlijk de conservering van de sushi-rijst.
Ontwikkeld door koks voor koks
De sushi-rijst werkinstructie is tot stand gekomen door en met medewerking van
– Bob van Bemmel Executive chef & sushi-chefs / Restaurant Catch by Simonis
– Ingmar Ipema Executive chef & sushi-chef / Restaurant The Harbour Club
– Frank Broenink Executive chef / Culinair Fotograaf
Bekijk de PDF : Sushi rijst maken & bereiden met afbeeldingen 2018
Info Food Labels
Op de homepagina van www.infofoodlabels.com treft u rechts een aantal werk- en gebruiksinstructies van onze producten aan, waaronder: Werkinstructies sushi-rijst
* De pH-strips zijn via onze webshop te bestellen.