Een verdienstelijke tweede plaats was er voor Bakkerij Schreuder uit Uddel. Het podium werd gecompleteerd door Bakkerij Blom uit Hasselt met een 3e plaats.

Apeldoorn, woensdag 14 november. De verkiezing Top Bakker van het Jaar vormt traditioneel één van de hoogte punten van de Top Bakkers jaarvergadering. Een vergadering die dit jaar in het teken stond van “Samen voor Goud”.  In diverse inspirerende sessies werden de marktontwikkelingen en kansen geschetst voor de organisatie en de aanwezige Top Bakkers.

Aangaande de competitie geeft kwaliteitsmanager Nico Colenbrander aan dat de term verkiezing de titel Top Bakker van het Jaar eigenlijk te kort doet. Want om als bakkerij hoge ogen te gooien moet je de zaakjes goed op orde hebben. Je kunt het gerust zien als een overall kwaliteitscompetitie tussen alle Top Bakkers. De onderlinge strijd draagt bij aan de hoge kwaliteitsstandaarden die al onze Top Bakkers voorstaan.  Om als bakkerij aanspraak te maken op deze begeerde titel moet echt op meerdere vlakken in je bedrijfsvoering excelleren. En bakkerij Koenen heeft dit duidelijk laten zien dit jaar, aldus Colenbrander.

Maar liefst 12 onderdelen met elk hun eigen weging telen mee in de normering, waaronder certificering, datakwaliteit GS1 en productetikettering  Op het onderdeel productkwaliteit, beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum, heeft bakkerij Koenen het hele jaar door cijfers boven de 8,2 behaald. “Stabiel en hoog, om trots op te zijn”. En dat is bakker Paul Koenen! “Na de 2e plaats vorig jaar is dit een prachtige opsteker voor ons team. Het is wat dat betreft ook een titel die je echt met elkaar behaalt”.
Uit handen van directeur Wim Doedens en commercieel manager Marco Simons ontvingen een trotse Paul, Nicolette en Mirjam Koenen de trofee en plaquette voor aan de muur. Ook voor de nummers 2 en 3 was er een fraaie wandplaquette.

Bakkerij Koenen, sinds 2002 aangesloten bij Topbakkers, kent een lange historie. Ze bestaat al sinds 1869. Bakkerij Koenen staat voor professionaliteit, kwaliteit en service. Met elf eigen winkels rondom Arnhem en een veelheid aan BtB afnemers staat Bakkerij Koenen iedere dag weer klaar om hun klanten te laten genieten van de lekkerste en meest verse broodproducten.

Naast een gastsessie van Meester Boulanger Peter Bienefelt werd de bijeenkomst afgesloten met een inspirerende presentatie van hockey-coach en Olympisch kampioen Marc Lammers “Samen voor Goud”.
Het Top Bakkers team kijkt met een voldaan gevoel terug op de geslaagde dag.