De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine

PS

PS in foodservice: actuele en toegankelijke productinformatie voor iedereen.

PS in foodservice is dé bron van kennis die nodig is op alle plekken waar voedsel wordt vervoerd, verkocht, bereid en gegeten.

Meer dan 900 producenten borgen hun productinformatie bij PS: ingrediënten, allergenen, voedingswaarde, keurmerken, logistieke informatie, bereidingswijze en meer. Inmiddels heeft PS van meer dan 196.000 producten de informatie beschikbaar. Deze informatie zet PS door naar groothandels en afnemers van de producten. Bijna alle foodservice-groothandels halen productinformatie op bij PS, onder andere om de bestelsite te vullen met actuele foto’s en productinformatie.  

PS ontzorgt de foodservice

Alle productinformatie wordt ook opgehaald door vele foodservice-ondernemers in de zorg, horeca, vrije tijd en catering. Sommige doen dat rechtstreeks in hun eigen menu- of beheersysteem. Anderen werken met softwarepartijen als Horeko of CuliCart Hospitality die vanuit PS in foodservice gevoed worden met productinformatie. 

De allergenen-uitdaging

Sinds 2014 is het verplicht om allergeneninformatie beschikbaar te hebben voor de gasten. Door met PS en haar softwarepartners te werken, wordt het makkelijker om te voldoen aan deze wetgeving. Er zijn ook instellingen die hier een stap verder in gaan. Voor gasten met een allergie is het eetmoment vaak niet makkelijk of ontspannen. Bij sommige organisaties wordt daarom de informatie over allergenen zo betrouwbaar en inzichtelijk mogelijk verstrekt, met hulp van PS in foodservice. Zo maken ze van een probleem, een kans om extra gastvrij te zijn!  

Duurzaamheid van het assortiment

Producenten leggen ook keurmerken van hun producten vast bij PS. Hierdoor kan PS de afnemers snel inzicht geven in hoe duurzaam hun assortiment is. Dit wordt per kwartaal gemonitord. Zo wil PS ondersteunen in de transitie naar een duurzamere foodservice.

Ook werken met de productinformatie van PS in foodservice? Neem contact op!