De branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken in de zorg
Uitblinkers in de zorg magazine

BGP

Werken in de voedingsverzorging vraagt om gerichte beroeps specifieke opleidingen en trainingen. Beroepsopleiding Grootkeuken Personeel (BGP) is hierin gespecialiseerd.

Sinds de oprichting van BGP in 1967 hebben veel ontwikkelingen op voedingsgebied plaatsgevonden. Het opleidingsaanbod is hierin meegegroeid.
En denkt u nu echt dat de dieetkoksopleiding van BGP zo ouderwets is dat alle maaltijden afgewogen moeten worden!
In de praktijk valt dat best mee. Het wegen wordt gedaan om inzicht te krijgen in hoeveelheden en kan ook een goed hulpmiddel zijn om de hoeveelheid waste te verminderen.
De gewijzigde consistentie, de gemalen maaltijd, is maar één van de vele onderdelen die aan de orde komen. Het is wel vaak een eye-opener voor de cursisten.

Naast de beroepsopleidingen is er een tendens voor het volgen van korte cursussen op een afgebakend vakgebied. De informatie hierover kunt u ook terugvinden op de website: www.BGP-opleidingen.nl.

Ook bestaat de mogelijkheid voor het verzorgen van “cursussen op maat”, In-Company trainingen, eventueel zelfs met specifieke onderwerpen die niet in de regulieren trainingen voorkomen.

Bij BGP zijn de groepen met cursisten altijd klein en dus is er veel persoonlijke aandacht. Naast dat de kleine groepen ook heel gezellig zijn is het slagingspercentage altijd hoog. Het afgelopen cursusjaar was het slagingspercentage bij de Aankomend InstellingsKok en de Zelfstandig Werkend InstellingsKok (ZWIK) praktijk 100%, de ZWIK theorie 90% en de opleiding Dieetkok ook 100%.

De jaaropleidingen starten in oktober /november. De korte cursussen en trainingen op maat starten in overleg en meerdere keren per jaar.