‘Spierversterkers’ voor ouderen

Eiwitten in opmars Ouderen gebruiken steeds vaker ‘spierversterkers’ in de vorm van extra eiwitten. Vooral verzwakte ouderen en mensen die herstellen nemen extra eiwitten tot zich, zo blijkt uit een special in het magazine Uitblinkers van Wijgastvrij. Deze verschijnt dinsdag 28 mei. In de special wordt aandacht gevraagd voor nieuwe eiwitrijke producten. Verschillende fabrikanten spelen […]

Tommie in de Zorg

Mijn naam is Tommie Niessen en ik werk als Verpleegkundige. Ik ben een van de sprekers op 19 juni op de thema bijeenkomst van WijGastvrij over de kwetsbare mens. Direct Inschrijven Ik schrijf en spreek over de zorg omdat ik vind dat de zorg meer positieve aandacht verdient. Zorgvlogger Tommie Niessen: ‘Een man die voor anderen zorgt, […]

Aspergediner 2019

Het Gastronomisch Gilde sociëteit Zuid-Holland, WijGastvrij en Allround Cooking
Platform (ARCP) nodigen u van harte uit voor het jaarlijkse Aspergediner.
Op maandag 27 mei 2019 | inloop vanaf 17.30 uur
Locatie: Restaurant Zilt | Scheveningse Pier Scheveningen

Rivas wint opnieuw Beste Menu van de Zorg

Voor de tweede achtereenvolgende keer is Rivas Zorggroep winnaar geworden van de kookwedstrijd het Beste Menu van de Zorg. Het driekoppige keukenteam trok woensdag 13 maart tijdens de Zorgtotaal aan het langste eind in een finale waar drie teams aan deelnamen. Flevoziekenhuis won de Gouden Dessertlepel

WijGastvrij op de ZorgTotaal

WijGastvrij deelt een stand dit jaar met Eten & Welzijn. (Stand:Hal 07  E012) Anton Francois & Rudi Crabbé verzorgen een presentatie “Waarom juist nu investeren in het belang van voeding in je zorgorganisatie? 5 redenen die je in beweging zetten!” Vanuit een 5 tal invalshoeken worden de deelnemers geënthousiasmeerd om in hun eigen organisatie te investeren […]

Ga je mee naar de PIMP Theatershow.

Tijdens de PIMP Theatershow wordt je op een humoristische manier een spiegel voorgehouden.

Ben ik dat? Doe ik echt zo?!

Lachen, genieten en er nog beter van worden ook.
Dat is de PIMP Theatershow!

Op verschillende locaties in het land. Nu met flinke korting voor leden van WijGastvrij. Inschrijven via activiteiten.

Zorgtotaal: eten, drinken en welzijn in de schijnwerpers

De belangstelling voor eten en drinken in relatie tot het welzijn van mensen neemt toe. Op de vakbeurs Zorgtotaal van 12 tot en met 14 maart in Jaarbeurs Utrecht worden de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied belicht. Steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen nemen hierin hun verantwoordelijkheid, door in te spelen op thema’s als gezonde, duurzame […]

Inge Jeurink wint Gouden Bestek

Opvolger Jeroen Marré bekend Inge Jeurink heeft het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering gewonnen. Ze ontving de trofee op donderdag 24 januari op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer te Utrecht. Er waren vier genomineerden. Jeurink is sinds juni vorig jaar Manager Gastvrijheid en Services bij zorgverlener Amsta in Amsterdam. Daarvoor maakte ze furore […]

Flevoland gaat voor ‘Beste menu van de Zorg

De provincie Flevoland is met twee finalisten voor de finale van het Beste menu van de Zorg zeer ruim vertegenwoordigd. Het Flevoziekenhuis en Woonzorg Flevoland gaan samen met titelverdediger Rivas Zorggroep uit Gorinchem uitmaken wie de titel gaat winnen. De jaarlijkse kookwedstrijd draait om het bereiden van een goede maaltijd met een budget van 4 […]

Toppers

Studenten Zadkine bereiden top-diner Een top-diner waar 70 gasten op maandag 26 november jongstleden een groot applaus voor over hadden. Bereid en geserveerd door vierdejaars studenten van ROC Zadkine Horeca College in de eigen Brasserie In ’t Oude Noorden te Rotterdam. Georganiseerd door Gastronomisch Gilde Sociëteit Zuid-Holland en WijGastvrij. Vooraf was er sprake van spanning. […]

Moodmaker in spe verteld

Ruud Overman 1e verantwoordelijke van de voedingsdienst van Respect (Den Haag) verteld over de WijS-Academie workshop, november 2018. Afgelopen donderdag heb ik de workshop “Mood Maker” gedaan. Ook als je, zoals ik, al meerdere gastvrijheid trainingen hebt gedaan is het beslist de moeite waard om deze workshop te doen. John Hokkeling weet op inspirerende wijze over […]