Dag van de Gastvrijheid naar 2019

WijGastvrij en stichting Eten+Welzijn hebben besloten om meer tijd te nemen voor de voorbereiding en organisatie van de Dag van de Gastvrijheid. Dit event zal dan ook in 2019 in plaats van 2018 plaatsvinden. Uit gesprekken met diverse partijen zijn nieuwe kansen naar voren gekomen, die om een doorontwikkeling van de Dag van de Gastvrijheid […]

Eten+Welzijn start lerende netwerken en groeimethodiek LeeV

De stichting Eten+Welzijn gaat op 20 september van start met de eerste lerende netwerken voor deelnemende zorgprofessionals en zorgorganisaties. Met de groeimethodiek LeeV (Leren en Verbeteren) kunnen zij bovendien prestaties en ervaringen inzichtelijk maken om vervolgens in een verbetercyclus groei te realiseren. Eten+Welzijn maakt zich als onafhankelijk platform sterk voor het verbeteren van het eten […]

Best Value Procurement, het nieuwe inkopen?

Het Nieuwe Inkopen wordt het wel genoemd: aanbestedingen volgens het BVP-principe. Prestatie-inkopen is voor veel van ons een nieuw fenomeen waar we nog niet zo heel veel over weten. In 2010 werd deze methodiek geïntroduceerd en heeft zijn weg inmiddels ook in de gezondheidszorg gevonden.  31 mei 2018– Studio Senses / Zwolle – Schokkerweg 5 […]

Komt u ook naar het jaarlijkse aspergediner?

Het Aspergediner 2018 zal gehouden worden op: Maandag 28 mei aanvang 18.30 uur in: Herberg Vlietzigt Jaagpad 7a 2288 AB Rijswijk Kijk eens op de website van Vlietzigt Een prachtige locatie gelegen aan de Vliet De kosten voor dit all-in diner zijn voor leden en partner/ introducé € 37,50 per persoon, relaties 3 & 4 […]

Verslag Algemene Ledenvergadering 2017.

De eerste Algemene Ledenvergadering heeft plaatsgevonden op dinsdag 24 oktober 2017. Tevens een eerste kennismaking van alle nieuwe leden en leden van de beide voormalige verenigingen respectievelijk Hospitality Management Nederland en foodcare professionals. Een bijzonder en constructief moment van samenkomen welke werd gehouden op het ROC Albeda College te Rotterdam. Het verslag kun je hier […]

In het (bijna) donker een presentatie geven.

Dat overkwam Eric Jan Wissink bij zijn presentatie van Koken in de groep voor 50 leden van WijGastvrij in Leiden. Gastheer Topaz was het slachtoffer van een defect in een stroomcentrale. Gelukkig presenteerde Eric Jan ook prima zonder powerpoint en was het na 45 minuten verholpen zodat na de theorie ook de kookworkshop gewoon kon […]

Relaties op de werkvloer? Praat mee met Uitblinkers!

Op veel plaatsen komen ze voor. Relaties op de werkvloer. Reuze spannend en ze leveren gespreksstof op. Maar kan het allemaal? Gaat zo’n relatie niet ten koste van de sfeer op de werkvloer om nog maar te zwijgen over mensen die al een relatie hebben en hun vrouw, man, vriend of vriendin in het ootje […]

Dag van de ondervoeding (zomerbijeenkomst 21 juni te Utrecht)

Ondervoeding en alles wat daarmee samenhangt staat nog steeds in het brandpunt van de belangstelling. Nog nooit was de aandacht in de zorg voor goede, gezonde en vooral gevarieerde voeding zo groot als nu. WijGastvrij, als beroepsvereniging voor mensen die zich binnen het zorgdomein met goede voeding bezighouden, wil door het organiseren van deze landelijke […]

Eiwitten maken ouderen sterk

Eiwitten en bewegen vergroten spiermassa Een combinatie van eiwitten en bewegen zorgt ervoor dat ouderen hun spiermassa kunnen vergroten  of de terugloop ervan kunnen tegengaan. Eigenlijk zouden ouderen vier keer per dag 25 gram eiwitten moeten consumeren, meldt voedings- en bewegingsfysioloog Dr. ir. Michael Tieland van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) in het blad Uitblinkers. […]

Harm Edens: “Geef medewerkers meer vrijheid’

Medewerkers in de zorg zouden meer vrijheid en waardering moeten krijgen, aldus Harm Edens, presentator van onder meer Dit was het Nieuws. Hij zegt dat in een interview in Uitblinkers 5, het magazine van WijGastvrij, dat op dinsdag 27 februari verschijnt. “Medewerkers zijn de experts”, aldus Edens. “Als ze zeggen: we halen het niet in […]

Leerzame leuke middag over koken in de groep (Flevoziekenhuis)

Op 15 februari was het Flevoziekenhuis de plaats om meer te leren hoe er voor een woongroep meer te doen is met eten en drinken. In theorie en natuurlijk ook in de praktijk. Heb je het gemist je kan nog inschrijven voor 15 maart Locatie: Topaz Zuydtwijck te Leiden of voor de mensen uit het […]