Komt u ook naar het jaarlijkse asperge diner?

Het Aspergediner 2018 zal gehouden worden op: Maandag 28 mei aanvang 18.30 uur in: Herberg Vlietzigt Jaagpad 7 2288 AB Rijswijk Kijk eens op de website van Vlietzigt   Een prachtige locatie gelegen aan de Vliet De kosten voor dit all-in diner zijn € 37,50 per persoon. Een samenwerking  van: Gastronomisch Gilde sociëteit zuid-holland & WijGastvrij. Aanmelden tot […]

Verslag Algemene Ledenvergadering 2017.

De eerste Algemene Ledenvergadering heeft plaatsgevonden op dinsdag 24 oktober 2017. Tevens een eerste kennismaking van alle nieuwe leden en leden van de beide voormalige verenigingen respectievelijk Hospitality Management Nederland en foodcare professionals. Een bijzonder en constructief moment van samenkomen welke werd gehouden op het ROC Albeda College te Rotterdam. Het verslag kun je hier […]

In het (bijna) donker een presentatie geven.

Dat overkwam Eric Jan Wissink bij zijn presentatie van Koken in de groep voor 50 leden van WijGastvrij in Leiden. Gastheer Topaz was het slachtoffer van een defect in een stroomcentrale. Gelukkig presenteerde Eric Jan ook prima zonder powerpoint en was het na 45 minuten verholpen zodat na de theorie ook de kookworkshop gewoon kon […]

Relaties op de werkvloer? Praat mee met Uitblinkers!

Op veel plaatsen komen ze voor. Relaties op de werkvloer. Reuze spannend en ze leveren gespreksstof op. Maar kan het allemaal? Gaat zo’n relatie niet ten koste van de sfeer op de werkvloer om nog maar te zwijgen over mensen die al een relatie hebben en hun vrouw, man, vriend of vriendin in het ootje […]

Dag van de ondervoeding (zomerbijeenkomst 21 juni te Utrecht)

Ondervoeding en alles wat daarmee samenhangt staat nog steeds in het brandpunt van de belangstelling. Nog nooit was de aandacht in de zorg voor goede, gezonde en vooral gevarieerde voeding zo groot als nu. WijGastvrij, als beroepsvereniging voor mensen die zich binnen het zorgdomein met goede voeding bezighouden, wil door het organiseren van deze landelijke […]

Eiwitten maken ouderen sterk

Eiwitten en bewegen vergroten spiermassa Een combinatie van eiwitten en bewegen zorgt ervoor dat ouderen hun spiermassa kunnen vergroten  of de terugloop ervan kunnen tegengaan. Eigenlijk zouden ouderen vier keer per dag 25 gram eiwitten moeten consumeren, meldt voedings- en bewegingsfysioloog Dr. ir. Michael Tieland van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) in het blad Uitblinkers. […]

Harm Edens: “Geef medewerkers meer vrijheid’

Medewerkers in de zorg zouden meer vrijheid en waardering moeten krijgen, aldus Harm Edens, presentator van onder meer Dit was het Nieuws. Hij zegt dat in een interview in Uitblinkers 5, het magazine van WijGastvrij, dat op dinsdag 27 februari verschijnt. “Medewerkers zijn de experts”, aldus Edens. “Als ze zeggen: we halen het niet in […]

Leerzame leuke middag over koken in de groep (Flevoziekenhuis)

Op 15 februari was het Flevoziekenhuis de plaats om meer te leren hoe er voor een woongroep meer te doen is met eten en drinken. In theorie en natuurlijk ook in de praktijk. Heb je het gemist je kan nog inschrijven voor 15 maart Locatie: Topaz Zuydtwijck te Leiden of voor de mensen uit het […]

Management Symposium “Zorg voor de Toekomst”

Wat brengt ons de Toekomst? Hoe kunnen wij nog invloed op de Toekomst krijgen? 3 Inspirerende sprekers delen hun visie op de Toekomst met u in de FOODYARD Amsterdam: Anouk Beeren (Director e-commerce & marketing bij Bidfood): “Het draait bij e-commerce om community, inspiratie en transactie”, Saskia Klaassen (Trainer & adviseur bij Syndle): Wat doet steeds maar veranderen met mensen? De derde spreker houden we nog even als verassing. Binnenkort meer! Voor Wie? Voor alle managers & leidinggevenden in de zorg! Toegang: GRATIS! Wel inschrijven op www.WijGastvrij.nl/evenementen Wanneer: Donderdag 8 maart as. Waar: Bidfood Foodyard, Jan van Galenstraat, Amsterdam Aanvang: 10.30 (ontvangst) tot 17.30 uur (inclusief Netwerkborrel) Programma i.s.m. Bidfood – Syndle

Hugo Borst is boos.

Het koken op de woongroepen zal verdwijnen bij zorgaanbieder Laurens dat over 30 locaties beschikt. Dit meldde Hugo Borst die in het AD schrijft over zijn moeder die aan alzheimer lijdt. Ze is cliënt van Laurens. Borst laat in één van zijn columns weten dat Laurens ‘convenience koken’ gaat invoeren. ‘Slecht nieuws, want convenience koken […]

Hulp gezocht bij Do Social activiteit

Beste gastvrije collega’s, Als partner van het platform Do social krijgen we regelmatig het verzoek of we binnen ons netwerk vrijwilligers kunnen vinden welke het leuk vinden om bij een sociale activiteit te ondersteunen.  Langs deze weg vragen wij de aandacht voor de volgende activiteit. Op woensdagmiddag 7 februari is er een DoSocial muzikale bingo […]