Verleiden en verrassen

Ergonomisch servies: schaf het aan! Ergonomisch servies zou vaker gekocht moeten worden. Door ziekenhuizen en verpleeghuizen bijvoorbeeld. Zodat mensen met beperkingen zichzelf beter kunnen redden bij het eten. Dit zei Erik Beek van Jos ten Berg tijdens de derde bijeenkomst Verrassen en Verleiden van WijGastvrij op 25 oktober in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) te Tilburg. […]

Eindejaarsdiner komt er aan (vooraankondiging)

Al vele jaren organiseren we met het Gastronomisch Gilde het Asperge Diner (Voorjaar) en het Eindejaarsdiner (u snapt het al, aan het einde van het jaar) . Maandag 26 november a.s. bent u van harte welkom bij het ROC Zadkine Horeca College, Brasserie “In ’t Oude Noorden”.  Binnenkort start de inschrijving maar noteert u vast de datum […]

ROC Amsterdam met Cordaan in de Bidfood Foodyard aan de slag met verrassen en verleiden.

Op 4 oktober was de de tweede dag deze maand dat men zich kon laten verrassen en verleiden. Dit maal in de Bidfood foodyard. Een inspirerende omgeving waar Amanda Classen –programmamanager Hospitality bij Cordaan  vertelde alles over de Cordaan visie op Hospitality: ‘Koers 2020’.  Alexandra Otto—teammanager facilitaire dienst bij Cordaan. Legt uit hoe de visie naar de […]

Verleiden met een pepermuntje

Kleine gebaren kunnen grote gevolgen hebben. Positieve gevolgen welteverstaan. Geef de gast of de cliënt een pepermuntje bij het weggaan en zijn tevredenheid stijgt met sprongen. Dit bleek tijdens de managementbijeenkomst Verrassen en Verleiden op donderdag 27 september in het Zinlab te Veghel, georganiseerd door WijGastvrij en Van Hoeckel. De tip van het pepermuntje was […]

Maak jij leuke dingen mee?

De redactie van Uitblinkers, het tijdschrift van Wijgastvrij.nl, maakt een special over humor in de zorg. Het gaat over leuke, grappige, onverwachte vervallen die cliënt, patiënt, medewerker, manager en bezoeker aan het lachen maken. Voorvallen die voor ontspanning zorgen, die de gedachten verzetten, die het werken en het verblijven in de zorg prettig kunnen maken, […]

Deelnemers “het beste menu in de Zorg” bekend

Ook dit jaar organiseert Distrivers dé kookwedstrijd van de zorg. Net als in 2017 worden de voorrondes gehouden in de instelling van het keukenteam. Dit betekent dat de reguliere warme maaltijd van de dag wordt vervangen door het ingezonden driegangenmenu. Zeven teams bereiden in een thuiswedstrijd het in gezonden driegangenmenu voor eigen cliënten. De drie teams […]

Bart Chabot roept patiënten op aardig te zijn

Natuurlijk hebben patiënten het moeilijk, maar ze zouden eens wat meer interesse moeten tonen in de medewerkers die voor hen klaar staan. Het verblijf in het ziekenhuis wordt dan wellicht leuker. Woorden van deze strekking sprak Bart Chabot in een interview met Uitblinkers. Als je als patiënt zelf interesse toont in de medewerkers, als je […]

WijGastvrij bedankt zorgmedewerkers voor inspanningen in de hitte

De hittegolf die Nederland teistert heeft veel zorgmedewerkers aangezet tot het bedenken en uitvoeren van creatieve oplossingen teneinde de hitte te kunnen weerstaan. Patiënten en cliënten profiteren daarvan. Dat blijkt uit de column die Michel Overwijk, voorzitter van WijGastvrij, heeft geschreven voor Uitblinkers nr. 7, het tijdschrift van WijGastvrij, dat op 4 september verschijnt. Overwijk […]

Dag van de Gastvrijheid naar 2019

WijGastvrij en stichting Eten+Welzijn hebben besloten om meer tijd te nemen voor de voorbereiding en organisatie van de Dag van de Gastvrijheid. Dit event zal dan ook in 2019 in plaats van 2018 plaatsvinden. Uit gesprekken met diverse partijen zijn nieuwe kansen naar voren gekomen, die om een doorontwikkeling van de Dag van de Gastvrijheid […]

Eten+Welzijn start lerende netwerken en groeimethodiek LeeV

De stichting Eten+Welzijn gaat op 20 september van start met de eerste lerende netwerken voor deelnemende zorgprofessionals en zorgorganisaties. Met de groeimethodiek LeeV (Leren en Verbeteren) kunnen zij bovendien prestaties en ervaringen inzichtelijk maken om vervolgens in een verbetercyclus groei te realiseren. Eten+Welzijn maakt zich als onafhankelijk platform sterk voor het verbeteren van het eten […]

Best Value Procurement, het nieuwe inkopen?

Het Nieuwe Inkopen wordt het wel genoemd: aanbestedingen volgens het BVP-principe. Prestatie-inkopen is voor veel van ons een nieuw fenomeen waar we nog niet zo heel veel over weten. In 2010 werd deze methodiek geïntroduceerd en heeft zijn weg inmiddels ook in de gezondheidszorg gevonden.  31 mei 2018– Studio Senses / Zwolle – Schokkerweg 5 […]