Hoe vaak zeggen we in het dagelijkse leven niet “dat was lekker” en misschien ook wel “daar zit geen smaak aan” enzovoort.

Smaak & Smaakbeleving is een bijzonder fenomeen; wat de één lekker vindt laat de ander gruwen. Hoe komt dat toch? Waarom beleven we allemaal de smaak van een tomaat bijvoorbeeld anders? We weten allemaal dat smaak individueel bepaald wordt maar heeft de menselijke smaak zich in de loop van de tijd aangepast aan bijvoorbeeld het gebruik van kunstmatige smaakstoffen? Hebben we onze smaak daardoor soms een beetje laten vervreemden van onszelf? Dagelijks werken u en veel van uw collega’s voor mensen die ziek zijn. Welke invloed heeft dat ziek zijn op de smaakervaringen van patiënten en kunnen wij dat beïnvloeden?

Met deze vragen neemt WijGastvrij u in september en oktober mee in een 3-tal sessies (13 & 28 september & 14 oktober) in de ontwikkeling en beleving van smaak.

WijGastvrij heeft Eric-Jan Wissink van Eric-Jan Taste Solutions (www.ericjantastesolutions.nl)  bereid gevonden ons tijdens deze 3 sessies mee te nemen in zijn ervaringen en kennis op dit vlak. Niet alleen de theorie van Smaak zal aan bod komen maar zeker ook de praktijk….! Nieuwsgierig geworden? Benieuwd naar de mogelijkheden die uzelf heeft om smaak beleving van uzelf of van anderen te beïnvloeden? Schrijf u dan in voor Den Haag, Amsterdam, Friesland. 

Eric-Jan op zijn site: “Smaak is zeer persoonlijk en is een complexe materie. Niet alleen proeven wij ons eten met de tong, maar ook reuk, prikkeling en textuur is van invloed op onze smaak beoordeling”

Alvast meer weten over Smaak & Smaakbeleving?

Kijk ook eens op  http://www.tasteresearch.org/