12 Oct
Smaak & smaakbeleving (de Horeca Academie, Den Haag)
 

De tweede regio bijeenkomst staat in het teken van smaak & smaakbeleving.

12.30 – 13.30 uur Ontvangst deelnemers.  Het programma start om 13.30 –  16.15/30 is de afronding gevolgd door een netwerkborrel.

Hoe vaak zeggen we in het dagelijkse leven niet “dat was lekker” en misschien ook wel “daar zit geen smaak aan” enzovoort.

Smaak & Smaakbeleving is een bijzonder fenomeen; wat de één lekker vindt laat de ander gruwen. Hoe komt dat toch? Waarom beleven we allemaal de smaak van een tomaat bijvoorbeeld anders? We weten allemaal dat smaak individueel bepaald wordt maar heeft de menselijke smaak zich in de loop van de tijd aangepast aan bijvoorbeeld het gebruik van kunstmatige smaakstoffen? Hebben we onze smaak daardoor soms een beetje laten vervreemden van onszelf? Dagelijks werken u en veel van uw collega’s voor mensen die ziek zijn. Welke invloed heeft dat ziek zijn op de smaakervaringen van patiënten en kunnen wij dat beïnvloeden?

WijGastvrij heeft Eric-Jan Wissink van Eric-Jan Taste Solutions (www.ericjantastesolutions.nl)  bereid gevonden ons tijdens deze 3 sessies mee te nemen in zijn ervaringen en kennis op dit vlak. Niet alleen de theorie van Smaak zal aan bod komen maar zeker ook de praktijk….! Nieuwsgierig geworden? Benieuwd naar de mogelijkheden die uzelf heeft om smaak beleving van uzelf of van anderen te beïnvloeden?

Eric-Jan op zijn site: “Smaak is zeer persoonlijk en is een complexe materie. Niet alleen proeven wij ons eten met de tong, maar ook reuk, prikkeling en textuur is van invloed op onze smaak beoordeling”

Alvast meer weten over Smaak & Smaakbeleving?

Kijk ook eens op  http://www.tasteresearch.org/

Horeca Academie,

Anna van Hannoverstraat 4, 2595 BJ Den Haag

Ja, ik kom naar 'Smaak & smaakbeleving (de Horeca Academie, Den Haag)' op Thursday 12 October 2017!
Naam
E-mailadres
Organisatie

12 Oct
Focus op kleinschalig wonen
 

Kwaliteit van leven is een belangrijk thema in de zorg.

Aan kleinschalig wonen worden voordelen toegekend die hierop inspelen, maar de praktijk is vaak anders dan de theorie. De manier van uitvoer is direct van invloed op het resultaat.

Tijdens deze dag gaat u in op knelpunten, krijgt u inzichten en oplossingen aangereikt om de kwaliteit van kleinschalige zorg te verbeteren. Daarnaast krijgt u antwoord op vragen als:

  • Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond kleinschalig wonen als het gaat om Eten & drinken, Management & Organisatie en Belevingsgerichte zorg?
  • Hoe geef ik kwaliteit van leven écht vorm bij kleinschalige zorg?
  • Wat betekent zelfsturing voor de facilitaire organisatie en de medewerkers?

Leden van WijGastvrij ontvangen 50% korting op de prijs van € 329,- en betalen maar € 165,-

Let op: Om dit te kunnen verwerken moet hiervoor de relatiecode WijGastvrij50 gebruikt worden. Deze kan bij het inschrijven ingevuld worden. (Prijs: ik heb een relatiecode)

Aan het einde van dag bent u helemaal up to date! Bekijk het programma of schrijf u meteen in!

24 Oct
Thema bijeenkomst ( en ALV)
 

Restaurant Vipz  (Albeda college in Rotterdam) is onze gastheer voor de bijeenkomst in het najaar.

14.30 uur : inloop
15.00 uur : aanvang Algemene Ledenvergadering (ALV)
16.15 uur : einde vergadering
16.15 – 18.00 : afsluitende activiteit

Mis het niet!

Let op datum is gewijzigd.

Ja, ik kom naar 'Thema bijeenkomst ( en ALV)' op Tuesday 24 October 2017!
Naam
E-mailadres
Organisatie

16 Nov
Dag van de Gastvrijheid
 

16 november 2017 vindt de volgende editie van de Dag van de Gastvrijheid plaats.

Het thema voor 2017 is bekend: Quality Time!

Ook is bekendgemaakt dat op deze dag de Gastvrijheidsawards van Gastvrijheidszorg met Sterren worden uitgereikt.

Een grootschalig evenement op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. Een inspirerend event voor gastvrijheidsmedewerkers, koks en managers in de zorg.

Bekijk hier het gehele programma van 2017Bekijk de film van de Dag van de gastvrijheid 2016:

Een zeer geslaagde dag: door de bezoekers beoordeeld met een 8!

Alle leden van WijGastvrij ontvangen 15 euro retour, stuur daar voor een scan (of foto) van uw inschrijving naar: Penningmeester@WijGastvrij.nl
Voorwaarden: Het lidmaatschapsgeld voor 2017 is voldaan.
Vergeet niet een banknummer te vermelden.

Een fijne dag

11 Dec
Eindejaarsdiner bij Savarin, Rijswijk
 

Namens de besturen van Gastronomisch Gilde sociëteit Zuid Holland en WijGastvrij kunnen wij u melden dat we er ook dit jaar weer in geslaagd zijn om een prachtige locatie te vinden voor het eindejaarsdiner.  Op maandag 11 december a.s. aanvang 18.30 uur zijn we te gast bij:

Restaurant, Hotel & Spa Savarin
Laan van Hoornwijk 29
2289 DG  Rijswijk
www.savarin.nl

Zet u deze datum alvast vast in uw agenda?

Binnenkort ontvangt u een uitnodiging met de gegevens hoe u zich voor het diner kunt aanmelden. Kosten per deelnemer slechts € 37,50 (alles incl.)