Mar
8
Toekomst in de Zorg: waar liggen de kansen? (Managementbijeenkomst)
 

Toekomst gericht denken en handelen is een must in de moderne bedrijfsvoering, ook in de zorg. De managers van vandaag zijn gedwongen na te denken over de toekomst om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor de korte termijn (Agile-thinking). De toekomst is daarmee ook onze zorg geworden want wie van ons weet precies hoe de wereld er over 5 of 10 jaar zal uitzien? Die zorg voor de toekomst krijgt daarmee tegelijkertijd verschillende dimensies: Mens; Middelen & Materialen. Vanuit deze 3 invalshoeken wil WijGastvrij dit thema belichten op 8 maart aanstaande.

3 Inspirerende sprekers delen hun visie op de toekomst met u:

  • Anouk Beeren (Director e-commerce & marketing bij Bidfood): “Het draait bij e-commerce om community, inspiratie en transactie”
  • Chiara van Bergen (Managing Partner JRM Food & Facilities): “De groep ouderen groeit en verandert, geen zorg….. maar een kans voor ondernemerschap”
  • Saskia Klaassen (Trainer & adviseur bij Syndle): Wat doet steeds maar veranderen met mensen?

In het Bidfood Foodyard te Amsterdam, Jan van Galenstraat 4, 1051 KM Amsterdam

Aanvang: 10.30 (ontvangst) tot 17.30 uur (inclusief Netwerkborrel)

Mens
hoe ziet onze werkomgeving er straks uit? Is de ecomomical boost van nu dan weer de zo gevreesde zeepbel gebleken? Moeten we (nog verder) specialiseren in ons vak of is er straks behoefte aan generalisten? Is het huidige tekort aan goede werknemers nog groter geworden of is er geen werk meer te vinden? Kortom, heel veel vragen waarop we graag een antwoord willen. Maar of alle antwoorden te geven zijn… Kom ook meeluisteren en -praten.

Middelen
welke technologische ondersteuning is er al? Aangenomen wordt dat dit alleen maar zal toenemen. Maar hoe dan en wat dan? Gaan ze de factor mens verdringen? Wat kunnen we verwachten?

Materialen
als we bijvoorbeeld kijken naar eten & drinken wat is dan ons voorland? Astronauten voeding? Een vleesloze maatschappij? Alleen nog maar alles duurzaam? Hoe ziet onze gezondheidszorg eruit over 10 jaar? Of is die onbetaalbaar geworden tegen die tijd? Wat is de rol van commerciële partners geworden

Kortom, heel veel vragen waarop we graag een antwoord willen hebben om de toekomst beter te kunnen inschatten. Maar of alle antwoorden te geven zijn… Kom ook meeluisteren en -praten.

Ja, ik kom naar 'Toekomst in de Zorg: waar liggen de kansen? (Managementbijeenkomst)' op 08-03-2018!
Naam
E-mailadres
Organisatie

Mar
15
Kleinschalig wonen en eten & drinken (Midden)
 

Locatie: Topaz Zuydtwijck te Leiden

12.30 – 13.30 uur Ontvangst deelnemers.  Het programma start om 13.30 –  16.15/30 is de afronding gevolgd door een netwerkborrel.

Kleinschalig wonen – wat te doen met eten en drinken?

Kleinschalig wonen en gezonde voeding

Binnen de zorg neemt kleinschalig wonen inmiddels een steeds grotere plaats in. Hiervan is sprake wanneer zorg geboden wordt aan mensen in een huiselijke en herkenbare omgeving. De bewoners vormen met elkaar een gewoon huishouden en kunnen zelf hun dagelijks leven inrichten. De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden en sluiten in de ondersteuning en zorg die zij verlenen, zo veel mogelijk aan bij de leefstijl en de voorkeuren van de bewoners.

Een belangrijk onderdeel hiervan is eten en drinken, het liefst ook nog gezond. Wij merken in de praktijk dat dit vaak een ondergeschoven ‘kindje’ is. Een veelgehoorde kreet van medewerkers hierbij is: ‘hoe moet ik koken voor een grote groep mensen’ of ‘hoe stel ik nu een gezond menu samen?’

Tijdens deze bijeenkomst van WijGastvrij zal Smaak van het huis aan de hand van een presentatie dieper ingaan op de volgende onderdelen:

SONY DSC
  • Smaak en smaakoplossingen
  • Doelgroep voeding
  • Presentatie en ambiance
  • Zelf koken
  • Participatie bewoners
  • Kruidenwijzer
  • Fingerfood
  • Waste
  • Menuopbouw
  • Ondervoeding
  • Drinken

In de praktijk zullen we aandacht geven aan ambiance, tafeldekken, geur- en smaakbeleving en gebruik van kruiden en gerechten uit grootmoeders tijd.  Ook bereiden we diverse soorten smaakwater en smoothies.

Adres: Topaz Zuydtwijck

Aaltje Noordewierlaan 50
2324 KS Leiden
T 071 5798 300

 

Ja, ik kom naar 'Kleinschalig wonen en eten & drinken (Midden)' op 15-03-2018!
Naam
E-mailadres
Organisatie

Apr
19
Kleinschalig wonen en eten en drinken (Zuid)
 

Eric Jan Wissink

Kleinschalig wonen – wat te doen met eten en drinken?

Kleinschalig wonen en gezonde voeding

Binnen de zorg neemt kleinschalig wonen inmiddels een steeds grotere plaats in. Hiervan is sprake wanneer zorg geboden wordt aan mensen in een huiselijke en herkenbare omgeving. De bewoners vormen met elkaar een gewoon huishouden en kunnen zelf hun dagelijks leven inrichten. De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden en sluiten in de ondersteuning en zorg die zij verlenen, zo veel mogelijk aan bij de leefstijl en de voorkeuren van de bewoners.

Een belangrijk onderdeel hiervan is eten en drinken, het liefst ook nog gezond. Wij merken in de praktijk dat dit vaak een ondergeschoven ‘kindje’ is. Een veelgehoorde kreet van medewerkers hierbij is: ‘hoe moet ik koken voor een grote groep mensen’ of ‘hoe stel ik nu een gezond menu samen?’

Tijdens deze bijeenkomst van WijGastvrij zal Smaak van het huis aan de hand van een presentatie dieper ingaan op de volgende onderdelen:

  • Smaak en smaakoplossingen
  • Doelgroep voeding
  • Presentatie en ambiance
  • Zelf koken
  • Participatie bewoners
  • Kruidenwijzer
  • Fingerfood
  • Waste
  • Menuopbouw
  • Ondervoeding
  • Drinken

In de praktijk zullen we aandacht geven aan ambiance, tafeldekken, geur- en smaakbeleving en gebruik van kruiden en gerechten uit grootmoeders tijd.  Ook bereiden we diverse soorten smaakwater en smoothies.

12.30 – 13.30 uur Ontvangst deelnemers.  Het programma start om 13.30 –  16.15/30 is de afronding gevolgd door een netwerkborrel.

Locatie: GGWNB Halsteren

Hoofdlaan 8  4661 AA Halsteren
Telefoon 0164-289100
Ja, ik kom naar 'Kleinschalig wonen en eten en drinken (Zuid)' op 19-04-2018!
Naam
E-mailadres
Organisatie

Jun
21
Ondervoeding (landelijk programma)
 

Programma wordt later bekend gemaakt

Locatie: Diaconessenhuis te Utrecht

Ja, ik kom naar 'Ondervoeding (landelijk programma)' op 21-06-2018!
Naam
E-mailadres
Organisatie

Sep
20
Verrassen en verleiden – Trends en ontwikkelingen in de keuken (Noord)
 

Programma wordt later bekend gemaakt

Locatie: Antonius Ziekenhuis te Sneek

Ja, ik kom naar 'Verrassen en verleiden – Trends en ontwikkelingen in de keuken (Noord)' op 20-09-2018!
Naam
E-mailadres
Organisatie

Sep
27
Verrassen en verleiden Trends en ontwikkelingen in eten en drinken (Managementbijeenkomst)
 

Programma wordt later bekend gemaakt.

Samenwerking met het van Hoeckel

Locatie: ZIN-Lab   Kennedylaan 3, 5466 AA Veghel

Wat is ZiN?

ZiN is hét Inspiratielab dat jou als foodprofessional helpt om nog beter te worden in je vak en business. In de vorm van masterclasses, smaakmakende sessies, presentaties, vaktrainingen en culinaire events wordt kennis gedeeld en worden waardevolle ontmoetingen gerealiseerd.

  •  ZiN is innovatief
  •  ZiN is verbindend
  •  ZiN is adembenemend
  • Bekijk de 360 graden video Mocht je nieuwsgierig zijn naar ZiN Inspiratielab, dan kun je met deze 360° video alvast een kijkje nemen, een real life experience! Hiermee prikkelen we alvast je zintuigen vóórdat je een training of masterclass in ZiN Inspiratielab komt volgen.
Ja, ik kom naar 'Verrassen en verleiden Trends en ontwikkelingen in eten en drinken (Managementbijeenkomst)' op 27-09-2018!
Naam
E-mailadres
Organisatie

Oct
4
Verrassen en verleiden – Trends en ontwikkelingen in de keuken (Midden)
 

Programma wordt later bekend gemaakt.

Locatie: ROC Amsterdam

 

Ja, ik kom naar 'Verrassen en verleiden – Trends en ontwikkelingen in de keuken (Midden)' op 04-10-2018!
Naam
E-mailadres
Organisatie

Oct
25
Verrassen en verleiden – Trends en ontwikkelingen in de keuken (Zuid)
 

Programma wordt later bekend gemaakt.

Locatie:

ETZ Elisabeth
Hilvarenbeekseweg 60
5022 GC Tilburg

 

Ja, ik kom naar 'Verrassen en verleiden – Trends en ontwikkelingen in de keuken (Zuid)' op 25-10-2018!
Naam
E-mailadres
Organisatie

Dec
28
test asperge
 

Inschrijven voor het aspergediner georganiseerd door Gastronomisch Gilde & WijGastvrij


Ja, ik kom naar 'test asperge' op Friday 28 December 2018!
Ik kom met personen (maximaal 4)
1e Naam (€ 37,50)
2e Naam (€ 37,50)
3e Naam (€ 45,-)
4e Naam (€ 45,-)
E-mailadres contactpersoon
Lid van
Uw telefoonnummer
Hier kun u bijzonderheden vermelden, bv. dieetwensen