13 Sep
Smaak en smaakbeleving (Amsterdam)
 

De tweede regio bijeenkomst staat in het teken van smaak & smaakbeleving. We zijn te gast in het OLVG Oost

Hoe vaak zeggen we in het dagelijkse leven niet “dat was lekker” en misschien ook wel “daar zit geen smaak aan” enzovoort.

Smaak & Smaakbeleving is een bijzonder fenomeen; wat de één lekker vindt laat de ander gruwen. Hoe komt dat toch? Waarom beleven we allemaal de smaak van een tomaat bijvoorbeeld anders? We weten allemaal dat smaak individueel bepaald wordt maar heeft de menselijke smaak zich in de loop van de tijd aangepast aan bijvoorbeeld het gebruik van kunstmatige smaakstoffen? Hebben we onze smaak daardoor soms een beetje laten vervreemden van onszelf? Dagelijks werken u en veel van uw collega’s voor mensen die ziek zijn. Welke invloed heeft dat ziek zijn op de smaakervaringen van patiënten en kunnen wij dat beïnvloeden?

WijGastvrij heeft Eric-Jan Wissink van Eric-Jan Taste Solutions (www.ericjantastesolutions.nl)  bereid gevonden ons tijdens deze 3 sessies mee te nemen in zijn ervaringen en kennis op dit vlak. Niet alleen de theorie van Smaak zal aan bod komen maar zeker ook de praktijk….! Nieuwsgierig geworden? Benieuwd naar de mogelijkheden die uzelf heeft om smaak beleving van uzelf of van anderen te beïnvloeden?

Eric-Jan op zijn site: “Smaak is zeer persoonlijk en is een complexe materie. Niet alleen proeven wij ons eten met de tong, maar ook reuk, prikkeling en textuur is van invloed op onze smaak beoordeling”

Alvast meer weten over Smaak & Smaakbeleving?

Kijk ook eens op  http://www.tasteresearch.org/

 

Ja, ik kom naar 'Smaak en smaakbeleving (Amsterdam)' op Wednesday 13 September 2017!
Naam
E-mailadres
Organisatie

28 Sep
Smaak en smaakbeleving (Friesland)
 

De tweede regio bijeenkomst staat in het teken van smaak & smaakbeleving. We zijn te gast bij: Noorderbreedte Wonen met Zorg locatie Erasmus

Hoe vaak zeggen we in het dagelijkse leven niet “dat was lekker” en misschien ook wel “daar zit geen smaak aan” enzovoort.

Smaak & Smaakbeleving is een bijzonder fenomeen; wat de één lekker vindt laat de ander gruwen. Hoe komt dat toch? Waarom beleven we allemaal de smaak van een tomaat bijvoorbeeld anders? We weten allemaal dat smaak individueel bepaald wordt maar heeft de menselijke smaak zich in de loop van de tijd aangepast aan bijvoorbeeld het gebruik van kunstmatige smaakstoffen? Hebben we onze smaak daardoor soms een beetje laten vervreemden van onszelf? Dagelijks werken u en veel van uw collega’s voor mensen die ziek zijn. Welke invloed heeft dat ziek zijn op de smaakervaringen van patiënten en kunnen wij dat beïnvloeden?

WijGastvrij heeft Eric-Jan Wissink van Eric-Jan Taste Solutions (www.ericjantastesolutions.nl)  bereid gevonden ons tijdens deze 3 sessies mee te nemen in zijn ervaringen en kennis op dit vlak. Niet alleen de theorie van Smaak zal aan bod komen maar zeker ook de praktijk….! Nieuwsgierig geworden? Benieuwd naar de mogelijkheden die uzelf heeft om smaak beleving van uzelf of van anderen te beïnvloeden?

Eric-Jan op zijn site: “Smaak is zeer persoonlijk en is een complexe materie. Niet alleen proeven wij ons eten met de tong, maar ook reuk, prikkeling en textuur is van invloed op onze smaak beoordeling”

Alvast meer weten over Smaak & Smaakbeleving?

Kijk ook eens op  http://www.tasteresearch.org/

Ja, ik kom naar 'Smaak en smaakbeleving (Friesland)' op Thursday 28 September 2017!
Naam
E-mailadres
Organisatie

12 Oct
Smaak & smaakbeleving (de Horeca Academie, Den Haag)
 

De tweede regio bijeenkomst staat in het teken van smaak & smaakbeleving.

Hoe vaak zeggen we in het dagelijkse leven niet “dat was lekker” en misschien ook wel “daar zit geen smaak aan” enzovoort.

Smaak & Smaakbeleving is een bijzonder fenomeen; wat de één lekker vindt laat de ander gruwen. Hoe komt dat toch? Waarom beleven we allemaal de smaak van een tomaat bijvoorbeeld anders? We weten allemaal dat smaak individueel bepaald wordt maar heeft de menselijke smaak zich in de loop van de tijd aangepast aan bijvoorbeeld het gebruik van kunstmatige smaakstoffen? Hebben we onze smaak daardoor soms een beetje laten vervreemden van onszelf? Dagelijks werken u en veel van uw collega’s voor mensen die ziek zijn. Welke invloed heeft dat ziek zijn op de smaakervaringen van patiënten en kunnen wij dat beïnvloeden?

WijGastvrij heeft Eric-Jan Wissink van Eric-Jan Taste Solutions (www.ericjantastesolutions.nl)  bereid gevonden ons tijdens deze 3 sessies mee te nemen in zijn ervaringen en kennis op dit vlak. Niet alleen de theorie van Smaak zal aan bod komen maar zeker ook de praktijk….! Nieuwsgierig geworden? Benieuwd naar de mogelijkheden die uzelf heeft om smaak beleving van uzelf of van anderen te beïnvloeden?

Eric-Jan op zijn site: “Smaak is zeer persoonlijk en is een complexe materie. Niet alleen proeven wij ons eten met de tong, maar ook reuk, prikkeling en textuur is van invloed op onze smaak beoordeling”

Alvast meer weten over Smaak & Smaakbeleving?

Kijk ook eens op  http://www.tasteresearch.org/

Horeca Academie,

Anna van Hannoverstraat 4, 2595 BJ Den Haag

Ja, ik kom naar 'Smaak & smaakbeleving (de Horeca Academie, Den Haag)' op Thursday 12 October 2017!
Naam
E-mailadres
Organisatie

24 Oct
Thema bijeenkomst ( en ALV)
 

Restaurant Vipz  (Albeda college in Rotterdam) is onze gastheer voor de bijeenkomst in het najaar.

14.30 uur : inloop
15.00 uur : aanvang Algemene Ledenvergadering (ALV)
16.15 uur : einde vergadering
16.15 – 18.00 : afsluitende activiteit

Mis het niet!

Let op datum is gewijzigd.

Ja, ik kom naar 'Thema bijeenkomst ( en ALV)' op Tuesday 24 October 2017!
Naam
E-mailadres
Organisatie

16 Nov
Dag van de Gastvrijheid
 

16 november 2017 vindt de volgende editie van de Dag van de Gastvrijheid plaats.

Het thema voor 2017 is bekend: Quality Time!

Ook is bekendgemaakt dat op deze dag de Gastvrijheidsawards van Gastvrijheidszorg met Sterren worden uitgereikt.

Een grootschalig evenement op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. Een inspirerend event voor gastvrijheidsmedewerkers, koks en managers in de zorg.

Bekijk hier het gehele programma van 2017Bekijk de film van de Dag van de gastvrijheid 2016:

Een zeer geslaagde dag: door de bezoekers beoordeeld met een 8!

Alle leden van WijGastvrij ontvangen 15 euro retour, stuur daar voor een scan (of foto) van uw inschrijving naar: Penningmeester@WijGastvrij.nl
Voorwaarden: Het lidmaatschapsgeld voor 2017 is voldaan.
Vergeet niet een banknummer te vermelden.

Een fijne dag