Smaak en smaakbeleving

Hoe vaak zeggen we in het dagelijkse leven niet “dat was lekker” en misschien ook wel “daar zit geen smaak aan” enzovoort. Smaak & Smaakbeleving is een bijzonder fenomeen; wat de één lekker vindt laat de ander gruwen. Hoe komt dat toch? Waarom beleven we allemaal de smaak van een tomaat bijvoorbeeld anders? We weten […]

Weer een verandering?!

Weer een verandering?! Medewerkers in de zorg krijgen regelmatig te maken met veranderingen; in de zorg, in de organisatie, op de afdeling of in de eigen functie. Hoe kun je op een goede manier omgaan met veranderingen en daar een positieve invloed op uitoefenen? Wat heb je als zorgprofessional nodig om up-to-date te blijven? Dit […]

Tijd voor Gastvrijheid

16 november op de dag van de Gastvrijheid de sessie van Gabrielle Verbeek: Er moet steeds meer in steeds minder tijd. Maar je gasten en cliënten merken het meteen, als je hen geen persoonlijke aandacht kan geven. Mensen voelen het, ook als ze dement zijn. Tijdsdruk komt vaak van buitenaf. Toch heb je invloed op […]

Regiobijeenkomst in Leeuwarden, goed ontvangen

Op 22 juni was de derde Regiobijeenkomst bij hotelschool Stenden in Leeuwarden na Rotterdam en Amsterdam. Hiermee is de eerste reeks regiobijeenkomsten “Ons merk als synoniem voor Gastvrijheid” van WijGastvrij een feit. Dit informatief & educatief programma is samengesteld in samenwerking met Threewise en Syndle. Er is  ingezoomd op trends en ontwikkelingen in het vakgebied […]

Nostalgiekar bevordert herinneringen en communicatie

 Ouderen met een vorm van dementie (waaronder de ziekte van Alzheimer) maken doorgaans steeds moeilijker contact met hun omgeving. Dit patroon kan worden doorbroken door herinneringen uit het verleden op te roepen (‘reminiscentie’). Zwanenberg Food Group en het DoSocial-netwerk stelden aan ouderenzorgorganisatie De Zorgcirkel (locatie De Molentocht, Purmerend) in Noord-Holland een Nostalgiekar beschikbaar om deze […]

1e managementbijeenkomst, een succes

De eerste bijeenkomst voor managers werd gehouden in het innovatiecentrum van Friesland Campina te Wageningen op 15 juni 2017. Een inspirerende locatie voor een boeiend programma over Duurzaam Leiderschap. De eerste spreker Geert Verhoeven, site manager van het Friesland Campina Innovation Centre deed  dit vanuit de invalshoek Innovatie & gezondheid. Nick van Sante, Directeur HRM bij Sligro […]

1e Regiobijeenkomst succes

Op 11 mei was de eerste regio bijeenkomst in de prille geschiedenis van WijGastvrij. De aftrap was in het Fransiscus Gasthuis te Rotterdam met de titel Onze naam als synoniem voor Gastvrijheid, (De fotocollage is uit Amsterdam) Na een gastvrij ontvangst in het Atrium van het Ziekenhuis, een soort college zaal startte Hans Hensbergen (Syndle) met […]

Volledige programma bekend van de managementbijeenkomst (Duurzaam Leiderschap, 15 juni)

15 juni draait het om leiderschap bij WijGastvrij. In een unieke omgeving komen drie sprekers aan het woord over Duurzaam Leiderschap. Elk van deze sprekers belicht 1 aspect. Geert Verhoeven, site manager van het Friesland Campina Innovation Centre waar te gast zijn deze dag , zal het thema ‘Duurzaam leiderschap’ benaderen vanuit de invalshoek Innovatie […]

Kookclub voor kinderen

De kinderkookclub bestaat al langer, maar nu is er een totaal vernieuwde website ook bekend onder “In Den Voorhoutsche Pot”! OMDAT KOKEN GEWOON HEEL ERG LEUK IS! Eten is niet alleen erg leuk, ook het bereiden ervan verdient speciale aandacht. Zelf producten uitkiezen en herkennen is zowel leerzaam als belangrijk. Kinderen leren op een speelse manier, […]

“Laat managers maaltijden serveren”

Betrek collega’s en medewerkers van andere afdelingen bij het serveren van maaltijden. Schakel hierbij ook managers in. Deze suggestie poneert gastvrijheidstrainer Milo Berlijn in een interview met Uitblinkers. De redactie van Uitblinkers, het magazine van WijGastvrij, vroeg Berlijn naar oplossingen voor de werkdruk onder gastvrijheidsmedewerkers. De trainers ziet het inschakelen van collega’s als een kansrijke […]

Geschikte voeding kan ziekte aan banden leggen  

Er komen steeds meer aanwijzingen dat geschikte voeding en een gezonde leefstijl ervoor zorgen dat bepaalde ziekten aan banden worden gelegd. Medicijnen zijn in die gevallen minder of niet meer nodig. Dat blijkt uit een inventarisatie van Uitblinkers, het vaktijdschrift van WijGastvrij. Steeds meer mensen vragen zich af of medicijnen wel het gewenste middel zijn […]