Harm Edens: “Geef medewerkers meer vrijheid’

Medewerkers in de zorg zouden meer vrijheid en waardering moeten krijgen, aldus Harm Edens, presentator van onder meer Dit was het Nieuws. Hij zegt dat in een interview in Uitblinkers 5, het magazine van WijGastvrij, dat op dinsdag 27 februari verschijnt. “Medewerkers zijn de experts”, aldus Edens. “Als ze zeggen: we halen het niet in […]

Leerzame leuke middag over koken in de groep (Flevoziekenhuis)

Op 15 februari was het Flevoziekenhuis de plaats om meer te leren hoe er voor een woongroep meer te doen is met eten en drinken. In theorie en natuurlijk ook in de praktijk. Heb je het gemist je kan nog inschrijven voor 15 maart Locatie: Topaz Zuydtwijck te Leiden of voor de mensen uit het […]

Toekomst in de Zorg: waar liggen de kansen?

3 Inspirerende sprekers delen hun visie op de Toekomst met u op 8 maart in de Foodyard te Amsterdam: Anouk Beeren (Director e-commerce & marketing bij Bidfood): “Het draait bij e-commerce om community, inspiratie en transactie” Saskia Klaassen (Trainer & adviseur bij Syndle): Wat doet steeds maar veranderen met mensen? Chiara van Bergen (Managing Partner […]

Management Symposium “Zorg voor de Toekomst”

Wat brengt ons de Toekomst? Hoe kunnen wij nog invloed op de Toekomst krijgen? 3 Inspirerende sprekers delen hun visie op de Toekomst met u in de FOODYARD Amsterdam: Anouk Beeren (Director e-commerce & marketing bij Bidfood): “Het draait bij e-commerce om community, inspiratie en transactie”, Saskia Klaassen (Trainer & adviseur bij Syndle): Wat doet steeds maar veranderen met mensen? De derde spreker houden we nog even als verassing. Binnenkort meer! Voor Wie? Voor alle managers & leidinggevenden in de zorg! Toegang: GRATIS! Wel inschrijven op www.WijGastvrij.nl/evenementen Wanneer: Donderdag 8 maart as. Waar: Bidfood Foodyard, Jan van Galenstraat, Amsterdam Aanvang: 10.30 (ontvangst) tot 17.30 uur (inclusief Netwerkborrel) Programma i.s.m. Bidfood – Syndle

Hugo Borst is boos.

Het koken op de woongroepen zal verdwijnen bij zorgaanbieder Laurens dat over 30 locaties beschikt. Dit meldde Hugo Borst die in het AD schrijft over zijn moeder die aan alzheimer lijdt. Ze is cliënt van Laurens. Borst laat in één van zijn columns weten dat Laurens ‘convenience koken’ gaat invoeren. ‘Slecht nieuws, want convenience koken […]

Hulp gezocht bij Do Social activiteit

Beste gastvrije collega’s, Als partner van het platform Do social krijgen we regelmatig het verzoek of we binnen ons netwerk vrijwilligers kunnen vinden welke het leuk vinden om bij een sociale activiteit te ondersteunen.  Langs deze weg vragen wij de aandacht voor de volgende activiteit. Op woensdagmiddag 7 februari is er een DoSocial muzikale bingo […]

Eindejaarsdiner 2017

Op maandag 11 december was de laatste activiteit van WijGastvrij in 2017. Het eindejaarsdiner een traditie die al vele jaren teruggaat, met het Gastronomisch Gilde en een groep sponsoren en in samenwerking met een gerenomeerd restaurant wordt een mooi menu geserveerd. Dit jaar waren we te gast in Savarin in Rijswijk. Met ruim 90 inschrijvingen […]

Dag van de Gastvrijheid, wederom een groot succes

Donderdag 16 november was het weer zo ver, de Dag van de Gatsvrijheid in het Beatrix Theather in Utrecht. Met een bom vol programma, in de grote zaal, maar ook in verschillende keuze sessies in kleinere zalen. Als mede organisator van deze dag willen we alle bezoekers bedanken voor hun komst en enthousiaste inbreng. Bestuur en […]

Zorgmedewerker moet op tijd naar huis kunnen

Van medewerkers in de zorg wordt nogal eens gezegd dat ze er moeten staan als het werk daarom vraagt. Patiënten en cliënten zijn immers afhankelijk van hen. Dus werk maar wat langer door als de situatie daarom vraagt, ook al zit je diensttijd erop. Maar zo is het niet, zo blijkt uit het interview dat […]

Smaak bijeenkomst in Den Haag wederom groot succes.

Op 12 oktober vond de tweede regiobijeenkomst over Smaak plaats. Dit maal in de Horeca Academie te Den Haag. De Horeca Academie biedt praktijkgerichte kleinschalige opleidingen voor alle leeftijden en voor alle verschillende opleidingsniveaus. Bij de Horeca Academie kan je bij de meeste opleidingen direct instromen.  Wil je kok worden, ondernemer of gastheer of gastvrouw, dit leer je […]